Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Sixgear tartós teszt - Gyűlnek a tapasztalatok

Hideg, kánikula, eső, város és autópálya. A tesztelők szorgosan próbálgatják a Sixgear ruhák határait. Van, amiben jobbak, van, amiben kevésbé, de az összkép mindenképpen pozitív.


Zoli: „Gyűlnek a megtett kilométerek a ruhában”

„Ami nagyobb változás, hogy kicseréltem SAS-TEC protektorokra a kabátban és a nadrágban lévő gyárikat. No, innentől valahogy még kényelmesebb viselet lett mindkettő, talán a protektorok formázottsága miatt.”

„Tartósság terén nincs változás, minden működik, nincs feslés, szakadás, cipzárak tökéletesen működnek, a ruha színe és anyaga nem mutat kopást.”

„Viszont…..
Szerettem volna kipróbálni mit is tud az REISSA esőmembrán.  Hát, véd valamit, de csak elodázza az átázást. Egy nyári záport át lehet benne vészelni, és akkor max a póló lesz nyirkos, de a tavaszi özönvíz már kifogott rajta. A múlt héten nyolcszor áztam el (tesztelni kell, nemde?) emiatt.
Mivel meleg is lett, ezért a kabátból kivettem a szél- és „esőálló” membránt. Ha eddig kényelmes volt, hát ezután még inkább tetszik a viselése.”„A szett másik darabja, a nadrág maga a tökéj. Szellőzése még a szélvédett motoromon is bőven elfogatható, kellemes érzést biztosít. Továbbra is minden reggel megelégedettségre ad okot
a csizma felvétele után, milyen jól passzol a túra lábbelihez a ruha alsó lábszár része.”

„Ami még meglepett: egész napos ügyintézésem során kipróbáltam, miként lehet benne nem motoros közegben boldogulni. Reggeltől kora délutánig az átöltözést kihagyva ebben intéztem ügyeimet. Az utcán séta közben nem igazán akadályozott, és kivéve a nagy meleget, eléggé elviselhető volt a viselete. Egy túra folyamán simán lehet benne várat nézni vagy kisebb távolságokat relatív kényelmesen abszolválni.”

„Láthatóság és figyelemfelkeltés terén nincs változás, élvezem a fokozott figyelmet irányomban.
Tisztaság. Már kezd piszkolódni a nadrág, hála az esős motorozásnak. Nemsokára mosásba kerül a szett. Itt azért megjegyezném, hogy a fekete ruhát viselők azt gondolhatják, áááá, nem is piszkos a ruházatuk. Hát, a világosabb ruha megmutatja, dehogynem. Engem ez nem zavar, sőt.
Ha lehet, a fekete árnyalatot is szürkésebbre cserélném rajta, egyrészt a nyári melegben talán kevésbé melegedne, illetve „trendibb” benyomást keltene. Tudom,  itthon  a fekete a nyerő.”

 

Henrik: „Azok számára is ajánlom, akik azért nem használnak védőfelszerelést, mert túl melegnek gondolják”

A Sixgear Drake nadrág ránézésre hasonlóan minimalista, letisztult, mint a Surge kabát, jól illenek egymáshoz, kiegészítik egymást, ezen is van mesh háló dögivel (halleluja!), így nyári ingázásra abszolút kiváló.”

„Első kipróbáláskor az a bizonyos 11 fok volt, amiről már írtam a kabátomról alkotott első benyomások megírásakor is. Nem volt rossz, de ugyanaz mondható el, mint a Surge kabátnál, nem szívesen mennék vele tartósan 11 fokban. Ami viszont jó, mert azt jelenti, hogy a kettő ruhadarab ebből a szempontból is jól összeillik, azaz hasonló időjárásra megfelelő. Combnál, illetve sípcsontnál van mesh, azaz a térdízületet szélzáró anyag védi, aminek én speciel örülök, a térdem amúgy is érzékeny a szélre, hidegre.”

„Zsebek, hasonlóan a kabáthoz, viszonylag aprók, és csupán kettő van belőlük. Kipróbáltam; forgalmi, sportszelet elfér bennük, még egymás mellett is, és még csak elázni sem fognak, hiszen itt vízzáró ponyva van. Sőt, marad hely még a lakáskulcsnak is – feltéve, hogy a Te kulcscsomód nem 10 különféle darabból áll.”

„A kabáttal együtt számomra teljesen megfelelő mennyiségű hely van, kiváló rohangálós szettnek ígérkezik már most. Egyszerű, kényelmes és félig olyan érzésem van, mintha ruha nélkül motoroznék, kellemesen csiklandoz a menetszél. Azok számára is ajánlom, akik azért nem használnak védőfelszerelést, mert túl melegnek gondolják.”


„Apró öröm még, hogy van hozzá esőálló bélés, így ha esetleg csapadékot ígérnek, be lehet dobni a táskába azt is, alig foglal helyet.”

„Sajnos van rajta kettő és fél dolog, ami kevésbé tetszik. Nem nagyon van rajta fényvisszaverő rész, csak két apró csíkocska, meg hátul a felirat. Továbbá ugyebár van esőálló bélés, ami öröm, de üröm az örömben, hogy valamilyen oknál fogva tépőzárral van a behelyezés megoldva, ami miatt már most kezd a háló szétjönni belül, mivel beakadt a hálóba a tépőzár, és akármilyen finoman próbáltam eltávolítani, így is megtépáztam kissé a nadrág belsejét. Szerintem ide jobb ötlet lenne egy gombos, vagy cipzáras megoldás, amivel kímélni lehetne az anyagot elfoszlás ellen.”

„A fél dolog, az pedig pusztán azok számára lehet fontos, akik – mint én – vékony testalkatúak. Igazán jó lenne, ha ezen a nadrágon is, mint néhány másikon, több helyre lehetne a fém kapcsot becsúsztatni begomboláskor. Lehetne egy átlagos derékbőséghez, meg egy vékonyabbhoz. Csak mert a hossz viszont jó, és ilyen egyszerű megoldással nem kéne a vékony embereknek sem nadrágot vadászniuk, hanem egy mozdulattal személyre szabhatóvá válna.”

„Ezektől eltekintve nagyon tetszik, legjobb benne a légáteresztő képessége. A pár nap múlva, 30 fokban esedékes rutinpályázás gondolatára sem sírom el magam, sőt, szinte már várom, ami szerintem kifejezetten jó jel.”


Csilla: „Az első melegebb napok tapasztalatai”

Sixgear Switch Lady kabát

„Végre megjött a nyárias idő. Már nagyon vártam, hogy ilyen körülmények közt is tesztelni tudjam az új kabátomat. Kíváncsi voltam, hogy mennyire lesz kellemes viselet a membrán nélkül. Azonban a folytonos rohanás közben egyszerűen nem volt időm kivenni a membrános bélést.”

„Ugyanakkor ennek is megvolt az előnye. Bár arra készültem, hogy rövid ujjú blúzra felvéve igencsak melegem lesz benne, megtapasztalhattam, hogy a kabát membránnal együtt is (!) kellemes viselet volt, annak ellenére, hogy Budapesten városi közlekedésben 25 fok körüli hőmérséklet mellett tettem próbára.”

„Amikor pedig végre sikerült megszabadulni a membrántól, újabb kellemes meglepetések értek. Először is a cipzáros megoldásnak köszönhetően maximum 1 perc alatt, pár mozdulattal ki tudtam venni. Különösen tetszett, hogy az ujjánál is körbe cipzáros a rögzítése, amely sokkal jobban helyén tartja, mint az eddigi kabátjaimra jellemző gombos megoldások.”

„De az igazi élmény a motorozás volt benne. Nagyon eltalált a kabát elejének anyaga, mert a menetszél pont annyira hűsített, amelyet nem éreztem se soknak, se kevésnek. A reggeli hűvös időben ugyanakkor membránnal használom a kabátot, és bár azt hittem a membrán visszahelyezése macerásabb lesz, mint a kivétele, szerencsére az sem tart több ideig.”

„A legnagyobb előnye a kabátnak, hogy széles a komfortzónája. Az eddigi tapasztalataim alapján membránnal lényegében 15 foktól 25 fokig egyetlen rövid ujjú felsővel, 7 fokig pedig egy pulcsival kiegészítve tökéletesen jól használható. Ami nőknél szerintem különösen nagy szó, hiszen sokkal kisebb a hőmérsékleti tűréshatárunk, mint a férfiaknak. Membrán nélkül pedig tovább bővíthető a komfortzóna, hogy pontosan meddig arra majd a későbbiekben, kánikulában történő motorozás során fogok tudni választ adni.”Sixgear Sheila nadrág

„Ami a nadrágot illeti, tökéletesen illeszkedett és már az első használattól meglepően kényelmes volt, amely valljuk be, nem igazán jellemző a bőrnadrágokra. A nadrágot először napközben városban próbáltam ki, mivel az elején lévő nagyobb méretű textilbetét miatt féltem, hogy kevés lenne reggel az autópályán. Bár a városban nem éreztem annyira a menetszél hűsítő hatását, mint az autópályán, de a textil résznek hála 27 fok mellett sem volt benne melegem.”

„Végül rászántam magam egy reggeli próbára is. 16 fokban teljesen jól szerepelt a nadrág az autópályán is, egyáltalán nem fáztam benne. Hiányérzetem csak a fényvisszaverő nyomat miatt volt, szerintem praktikus lenne mindkét oldalt a combrészen elhelyezni egyet a kabát ujján lévőhöz hasonlóan.”


Korábbi bejegyzések a témában:

KIK TESZTELIK EGÉSZ ÉVBEN A MOTOROS RUHÁINKAT?

SIXGEAR TARTÓS TESZT – ELSŐ BENYOMÁSOK