Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Szóljatok, ha gáz a motoros szerkóm!

Öt példát mutatunk arra, hogyan is kellene felöltözni a különböző motorozási stílusokhoz. Persze ezeket ne vedd kötelező érvényűnek magadra nézve, bármikor eltérhetsz tőlük. Mindössze iránymutatónak szánjuk, hogy biztonságban, praktikumban és stílusban mi a követendő.


A túramotoroson látszik, hogy nem először jár külföldönMinden időjárási viszonyra fel van készülve. Hosszú derekú textil dzseki és a hozzá illő nadrág, természetesen mindenféle kivehető béléssel és vízálló membránnal ellátva. A lábán vízálló túracsizma. Ha a ruha nem világos színű, akkor elmaradhatatlan a láthatósági mellény, ez garantálja, hogy észrevehető legyen. A dobozokban még ott figyel egy komplett esőruha és legalább egy pár tartalék kesztyű. A felnyitható állú bukósisakot nem kell minden megállásnál (pl. térképnézegetéshez, fotózáshoz) levenni.

Mivel könnyítheti meg az életét a túramotoros?

Kommunikációs szett motorraGIVI szerszámos dobozDefektjavító készlet

Kommunikációs szett, GIVI szerszámos táska, defektjavító készletA sportmotoros bőrét csak a bőrruha mentheti meg


 

Rövid sprintek, gyors kanyarok. A sportmotoros ki sem megy a szerpentinre vagy a versenypályára, ha rossz az idő. Ennek megfelelően a legbiztonságosabb (de legkevésbé variálható) bőrruha a felszerelése. A sportcsizma jól szellőzik és komoly védelmet nyújt a lábnak, a rajta lévő koptató védi a csizma orrát attól, nehogy kilyukadjon, amikor leér a kanyarokban. A sportbukók kivétel nélkül teljesen zártak, fix állrésszel, lehetőleg karbonból készülnek, hogy jó könnyűek legyenek.

Hasznos kiegészítők sportmotorosoknak

Motoros aláöltözőcombtáskaplexi tisztító

Aláöltöző, combtáska, plexi tisztító


A robogós olyan, mintha utcai ruhában lenne 


Azt látom, hogy legtöbb robogós a bukósisakon kívül nem vesz magára semmilyen védőfelszerelést. Micsoda mulasztás! Értem én, hogy leszállsz a robiról és máris gyalogos vagy dolgozó ember vagy, de erre is van megfelelő megoldás. A motoros farmerdzseki és nadrág minden protektorral fel van szerelve, kevlar erősítések teszik biztonságosabbá egy sima farmernál. A könnyű motoros cipőben sétálni is lehet, a nyitott bukó kényelmesebb városban, mint a zárt, ráadásul az ülés alatt simán elfér.

Praktikus dolgok robogósoknak

Okostelefon tartó motorra

Okostelefon-tartó, láncos lezáró, csősál


Kicsit sportos, kicsit túrás, kicsit minden. Mit vegyen fel a naked bike-os?


 

A naked bike-okat mindenki másképp használja, ezért inkább a felhasználás módja határozza meg, milyen ruhába érdemes öltözni. Ha főleg városban járkálsz vele, a robogóséhoz hasonló, könnyű perforált textil ruha megy hozzá, akár még nyitott sisakkal is! Komolyabb textil öltözetet akkor vegyél, ha hosszabb-rövidebb túrákra mész vele. Ha pedig leginkább adrenalindús szabadidős segédeszközként tekintesz a motorra, öltözz be úgy, akár egy motorversenyző!

Ezekkel fokozhatod naked-bike-od használhatóságát


Tanklock rendszerű tanktáska, USB csatlakozó, GIVI szélvédő plexi


A Café Racer egy stílusirányzat, nem vehetsz fel akármit!Ha már megépítettél egy különleges, old school motort, kár lenne agyoncsapni a látványt azzal, hogy totál hétköznapi cuccokban ülsz fel rá. Szerencsére itthon motoros ruhából és bukósisakból is lehet már kapni retrót. Ezek már csak kinézetükben emlékeztetnek a 40-50 évvel ezelőtti védőfelszerelésekre, szabványos protektorokkal vannak felszerelve és hozzák a hivatalos Eu-s védelmi szintet.

Autentikus kiegészítők café racer-eseknek

Café Racer bukósisakCafé Racer fejidom

AGV X70 bukósisak, Sixgear Davies kesztyű, Highway Hawk fejidom


Neked van olyan motoros ruhád, ami eltér a trendtől, de mégis azt használod?