Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Suzukival az USA-ban

Kelemen Menyhért, vagy ahogy sokan ismerik Kmenyus kisgyerek kora óta motorozik. Nagymotorra azonban „csak” 2007-ben váltott. Azóta közel 200 000 km-t tett meg. Rengeteg túra, kaland és élmény van mögötte. Bejárta Magyarországot keresztül-kasul. Sokszor járt a sógoroknál, sztrapacskázott a szlovákoknál, döntögetett Szlovéniában, micsezett Erdélyben, kotort a Kotori-öbölben. A legtávolabbi pont ahová motorral eljutott az Marokkó volt.Jó pár éve azt találta ki, hogy 50 éves korában Amerikában szeretne motorozni. Kmenyus összespórolta a pénzt és tavaly megvalósította nagy álmát. Egy kinti kereskedésben vásárolt egy 14 éves Suzuki Intrudert és végigmotorozott vele a nyugati parton a kanadai határtól egészen Mexikóig és vissza. Persze nem ment minden simán. Útközben elromlott a motorja, San Fransiscóban feltörték az oldaldobozait és az időjárás is sokszor ellene dolgozott, de Ő minden helyzetben feltalálta magát és hősiesen végigcsinálta a túrát. Mivel nem tudta, mikor fog még egyszer az életben eljutni az államokba (vagy eljut-e egyáltalán), mindent videóra vett.

A 11 ezer kilométeres túrán fantasztikusan látványos képsorok születtek magáról a motorzásról és az útba eső látványosságról egyaránt. Az egészről egy 40 részes sorozat készült, ami felkerült a YouTube-ra, ráadásul olyan képminőségben, hogy úgy érzed, mintha Te magad is ott lennél a helyszínen. Az egyes epizódokban Kmenyus érdekes és hasznos információkkal, sztorikkal szórakoztat, miközben saját magán teszteli le a hagyományos amerikai konyha remekműveit (ami általában hamburger).
Ha a közeljövőben nem lesz lehetőséged rá, hogy meglátogasd például az Alcatrazt, a 66-os utat, a Hoover-gátat vagy a Grand Canyont, mindenképpen nézd meg a filmeket!
Íme egy kis ízelítő:A teljes sorozatot itt tudod végignézni: USA VLOG

Kmenyusnak annyira bejött a világjárás, hogy úgy döntött, szeretne keletre is eljutni. Amerika után két barátjával nekivágtak a Himalájának, hogy feljussanak a világ közúton elérhető legmagasabb pontjára. Elrepültek Új Delhibe, ahonnan bérelt, 25 lóerős Royal Enfield motorokkal indultak útnak. Halálutak, sziklaomlás, hó és vízmosások nehezítették a dolgukat. Mit gondolsz, végül sikerült eljutniuk az 5360 méteren fekvő Khardung La hágóra? Erről az utazásról is készül egy filmsorozat, aminek néhány részét már meg lehet nézni a YouTube-on.
Kukkants bele!A kalandok azonban itt nem érnek véget. Kmenyusnak még rengeteg terve van a jövőre: Andalúzia, Szicília, Grúzia, Örményország, Dél-Amerika és Ázsia szerepel a bakancslistáján. Természetesen mindenről hasonlóan színvonalas útifilmeket fog készíteni, amelyekről mi is beszámolunk majd.
Amennyiben érdekelnek egy teljesen hétköznapi magyar motoros egzotikus kalandjai, iratkozz fel YouTube csatornájára! Jelöld be a kis harang ikont, így emailt vagy a telódra értesítést kaphatsz a legújabb filmekről. Ha fel szeretnéd venni vele a kapcsolatot, a következő helyeken éred el:

Instagram: https://www.instagram.com/kmenyus/
YouTube: https://youtube.com/kmenyus
Facebook: https://fb.com/kmenyus
Blog: https://kmenyus.com
e-mail: kmenyus@gmail.com

Kmenyus egy itthonról vitt JET bukósisakban nyomta le a túrát. Annyira elégedett volt vele, hogy egy külön hangulatvideóval ajándékozott meg minket. Köszönjük szépen!Neked mi volt a legtávolabbi hely, ahol motoroztál?