Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Segítség a mentőmotorosoknak

Idén a Mentőmotoros Szolgálat a járvány kitörésekor, idő előtt indult útjára. A mentőmotorosok kérték, hogy aki tud, kámzsával támogassa őket. A felhívásra a SHOX rögtön 200 db Booster pamut motoros maszkot küldött nekik. Ebből az alkalomból néhány kérdést is sikerült feltettünk az OMSZ kommunikációs osztályának.

Mi a vélemény a motor szabadidő jellegű felhasználásáról mostanában?

Azt hiszem, ez mindannyiunk számára egy igen nehéz kérdés, mert egyrészt jogszabályi oldala, másrészt emberi oldala is van, és ezek nem mindig egyeztethetők össze. Tudom, hogy épp most kezdődne az igazi motoros szezon, most melegszik az idő  - igazi motoros csavargásra hív a természet… De most sajnos nem ennek van itt az ideje! A járvány elleni küzdelemben a legtöbb, amit felelős motorosként tehetünk, ha otthon maradunk! Tudom, hogy sokakban felmerül a gondolat: azzal, hogy elmegyek egy kicsit motorozni, nem ártok senkinek. Ez sajnos nincs így!  A korlátozások mindenki számára egyértelműen meghatározzák a lehetőségeket: használjuk akkor motorjainkat, amikor vásárolni megyünk, vagy segítünk azoknak, akik erre rászorulnak. 

Ebben a különleges helyzetben milyen feladatok hárulnak leginkább a mentőmotorosokra?

A mentőmotorosaink (és persze motorjaink) jelenleg teljes erővel segítik a COVID 19 járvánnyal kapcsolatos mintavételezési munkát. Naponta több motor is szolgálatban van reggel 08:00-tól este 20:00 óráig. Jelenleg ez az, amivel leginkább hozzá tudunk járulni a munkához. Emellett persze készülünk arra, hogy amennyiben más feladatot bíznak ránk, azt azonnal el tudjuk kezdeni és a mentőmotoroktól megszokott hatékonysággal tudjuk elvégezni. 

A maszk mennyivel teszi biztonságosabbá a munkát?

Az Országos Mentőszolgálat folyamatosan dolgozik azokon az eljárásrendeken, amik a biztonságos munkavégzést teszik lehetővé a mentődolgozók, így a mentőmotorosok számára is. A motoros kivonulás egyedi protokoll kidolgozását tette szükségessé, ebben kapnak szerepet az általatok adományozott kámzsák.

A mentőmotorosok egy jó ideje már Sixgear dzsekiben dolgoznak. Hogy szuperál a felszerelés, milyen tapasztalatok vannak róla?

Az elmúlt években minden mentőmotorosunk Sixgear dzsekiben vonult. Sok ezer munkaóra után elmondhatjuk, hogy ezek teljesen beváltak számunkra, így nem váratlan az a döntés, hogy kis módosításokkal - de továbbra is ezen  ruhák mellett tettük le a voksunkat. Nagyon fontos számunkra, hogy a folyamatos fejlesztés révén egy olyan munkaruhát tudhatunk magunkénak, amely teljesíti a biztonsági követelményeket, emellett egyedi kinézete és funkcionalitása maximálisan alkalmassá teszi az általunk végzett munkára.

Minden motoros nevében köszönjük az odaadó munkát, és jó egészséget kívánunk minden egészségügyi dolgozónak!