Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Nézegetnivaló motoros fotóalbum hideg, téli estékre

A SHOX – Rhino Tours fotópályázat véget ért. 2018 fotói közül, ha nehezen is, de kiválasztottuk a győzteseket. Azért nem azt írom, hogy a legjobbakat, mert a több mint 300 kép között rengeteg „legjobb fotó” volt. Biztos lesz olyan, amire Te azt mondod, hogy szerinted jobb, mint amit mi választottunk, de fogadd el a döntésünket. Mi ezeket szerettük a legjobban.

1. helyezett

János fotója hazai pályán készült. A Balaton környéki úton, egy autó hátsó üléséről lőtt „menős kép” minden szinten profi munka. Gratulálunk hozzá és a nyeremény GIVI okostelefon-tartóhoz!

2. helyezettek

Mivel borzasztó nehéz volt választani, Szimcsák Attila, a Rhino Tours-tól úgy döntött, több díjat is felajánl. Így lett Márk és Anett fotója holtversenyben második. Az érzelmekkel és szenvedéllyel töltött képekért motoros könyvcsomag jár (Motoros Túrázás 1-2, VilágKalandor).

3. helyezettek

Tamás hangulatos képe hazatérőben készült. Háttérben a végtelen út, elöl a lemenő nap fényében sejtelmesen megvilágított Indian.
És van még egy naplemetés pillanat. Ez menet közben készül, de egy másik Tamásról.

Máté képe dinamikus, az út széléről lőtt kanyarfotó. A két motor szépen bedöntve megy az íven, a háttérben az Alpok lankái fölött úszó baljós felhők.
És egy újabb remekmű, szintén az Alpokból. Norbi mindig sok energiát fektet fotói elkészítésébe, és lám, meg is van az eredménye.

A harmadik helyezettek egy-egy VilágKalandor című motoros könyvet vihetnek haza.

Legtöbb Like különdíj

A Facebook kedvencének először Attila horvátországi képe tűnt, azonban az utolsó pillanatban Patrik huszáros hajrával beelőzte egy hangulatos, Sümegi várnál készült csendélettel. Mindketten kapnak egy-egy példányt a VilágKalandor könyvből. Patrik jutalmát testvére vette át.
Ezeken kívül még egy rakás szívet melengető és szemet gyönyörködtető motoros képet kaptunk

Motoros esküvői fotókra külön pályázatot lehetett volna kiírni, annyit küldtetek. Ezek általában profi fényképészek munkái, ami meg is látszik rajtuk.A Transzfogarason ebből a szögből, a Bilea-tó felől lehet a legjobb képet csinálni a lent kanyargó szerpentinről. Nem csoda, hogy annak, aki már volt ott, van egy ilyen fotója.


Az osztrák Alpok az egyik legnépszerűbb motoros úti cél. A hatalmas hegycsúcsok, sűrű erdőkben kanyargó utak mindenkit megihletnek.„Menős fotó” készítése plusz egy embert kíván, aki tudja a módját, hogy kell mozgó motort lekapni. Neki olyankor le kell állnia az út szélére, hogy megcsinálja a fényképet. Ilyeneket is küldtetek bőven.


2018 slágere Albánia volt. A vadregényes tájak és az elmúlt években leaszfaltozott, híres SH20-as út csak úgy vonzotta a motoros túrázókat. Montenegrótól már csak egy köpésre van, ezért sokan átugrottak.A Stelvio bakancslistás motoros paradicsom. A csúcsról remek képeket lehet lőni a végtelen hajtűkanyaros szerpentinről. És milyen sokféleképpen!


Voltak, akik egzotikus helyszínek helyett a feeling, a szenvedély visszaadásával, vagy csak simán, erős színek használatával próbálták meg érzékeltetni a motorozás szépségét.Ne feledkezz el arról, hogy - bár nálunk nincsenek hatalmas hegycsúcsok és tengerpart – nem feltétlenül kell elhagyni hazánkat azért, hogy igazán hangulatos képet készíts.


Az off-road motoros egy „külön állatfaj”. Elakadni a sárban, homokban, vagy mindentől távol, a természet lágy ölén ülni és hallgatni a csendet… nekik ez jelenti az motorozás élményét.A képekhez lehetőség volt sztorit feltölteni. Izgalmas volt a mentőmotoros Patrik története, hogyan mentette meg egy idős férfi életét.
Élvezettel olvastuk Betti és Gézu love sztoriját is, amit mindkét fél szemszögéből megismerhettünk.


A pályázatra rengeteg fotó érkezett még ezeken kívül is. Vannak köztük olyanok, amire talán azt mondanád, semmi különös nincs bennük. De Te is tudod, hiába nem sikerült mindegyik olyan jól, hogy másnak is tökéletesen átjöjjön a feeling, készítőiknek ugyanolyan örömet okoznak, és ugyanolyan érzelmeket gerjesztenek bennük, mint bármelyik világbajnok kép.


Az összes fényképét megnézheted itt:

KLIKK >>> SHOX – Rhino Tours fotópályázat 2018