Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Motoros instruktor tesztelte a Sixgear motoros ruhákat

Németh Roland, a Groupama Tanpálya motoros és autós instruktora tavaly napi szinten viselte az alábbi motoros ruhákat. Versenypályától kezdve a közúti közlekedésig bezárólag mindenhol kipróbálta őket, ami igen erős igénybevétel, semmiképpen sem átlagos felhasználás. Lássuk, milyen tapasztalatai voltak!Sixgear Patrol dzseki és a Sixgear Patrol nadrág

Szándékosan ezt a feltűnő színösszeállítást választottam, ami a közlekedésben meghozza a maga előnyét, mivel így hamarabb észrevesznek és előzékenyebbek az autósok! A dzsekiben lévő eredeti gerincvédőt a SHOX-ban kicseréltük egy erősebb Sas-Tec gerincprotektorra, ami tökéletesen illik a kabátba és nagyon kényelmes viseletet biztosít. Egy gerincetek van, vigyázzatok rá!
A legelső alkalommal, amikor a kipróbáltam a ruhát, benne hagytam a bélést. Menet közben nem volt zavaró, de amint megálltam, már melegnek találtam. 25 fok volt akkor, így azonnal kikerült belőle minden. Ezt is ki kellett próbálni! 4 fokban azonban már jó szolgálatot tett a bélés!

Kiemelném, hogy minden motoros ruházatot, ami kivehető béléssel rendelkezik, minden formában, azaz béléssel és bélés nélkül is próbáljátok fel! Bár erre a SHOX-nál a munkatársak is fel fogják hívni a figyelmet. Némelyik bélés, akár 1 méretbeli eltérést is hozhat, így például a télen vásárolt ruha nem lesz jó nyáron. A ruházatba való belső bélést 20 fok alatt javaslom átlagos városi használat mellet. Legalábbis nekem ott kényelmes, nem túl meleg a viselete. Az átmeneti időkben jó szolgálatot tesz, szeptember környékén kezdtem el ismét használni. Menet közben érezhető, hogy szigetel, de azért nem légmentesen, így éppen kellemes.Előfordult, hogy bélés nélkül kapott el az eső egy rövidebb úton, de még éppen nem áztam át a ruhában. Béléssel hosszabb esős szakaszon is mentem, és tudta a maga feladatát, szárazon megúsztam az utat. Ezzel együtt erősen csapadékos idő esetén a pluszban felvehető esőruhát javaslom. Én úgy szoktam használni. Nem baj, ha az esőruha is feltűnő színű, már csak a rossz látási viszonyok miatt is. A zsebekkel teljesen elégedett vagyok, jó nagyok, és tényleg nem áztak el a benne elhelyezett dolgaim. A ruházat összességében jól szellőzik, és amennyiben tényleg arra a célra használjuk, amire tervezték, akkor jól járunk vele.

Sixgear Spider kesztyű

Tökéletesen megfelelt az elvárásoknak! Komfortos a viselete, így hamar megszokható. Csapadékos időben jól teljesített, 10 fok alatti hőmérsékleten azonban már fázott benne a kezem, de ez nem a kesztyű hibája, csak teszi a dolgát. És milyen jól szellőzik! Egy szó, mint száz, nagy nyári melegekben is bátran kell kesztyűt hordani, csak ilyen szellőset kell választani, amivel még az átmeneti időszakokban sem lesz baj. Nagy hidegekben, télen már keressetek a polcon téli kesztyűt, nem fogjátok megbánni. Már csak vezetéstechnikai szempontból sem mindegy, hogy a kezed mennyire van elfagyva. A biztonságos és tudatos motorkezeléshez elengedhetetlen a megfelelő kesztyű!Forma Viper motoros cipő

A motoros lábbeli is nagyon fontos! A motorkezelés szempontjából - mint minden új ruhadarabot - ezt is meg kell szokni. Ez a termék is jól vizsgázott, a rengeteg talpalás és motoron való egyéb teendőkben nagy segítség volt. Nagyon hamar megszoktam és összebarátkoztam vele! Jól tart, stabilan fogja a lábam. Kisebb esőben szintén nem volt akadály a használata, de természetesen ne ebben akarjunk átkelni egy patakon. Számomra a motorozásnál volt kényelmesebb, mint a gyaloglásnál, na de, végtére is motorozásra szánták, nem pedig gyalog túrára.

GIVI X21 SHIVER felnyitható bukósisak

A lényeg, hogy a sisak jól bírja a rossz időt, minimális pára keletkezik csak benne. A belső plusz plexi, a páramentesítő Pinlock betét lehetne picit nagyobb, hogy sportos üléspozícióban, amikor a felső látómező van használatban, az egész látóteret jobban lefedje, mert ott zavaró lehet a vékony páracsík. Azért ne feledjük, hogy elvégre ez egy túra sisak! Amúgy ezt a nagyobb látóterű sisakok közé sorolnám, legalábbis jó időben. Nagyon nagy hasznát vettem, hogy felnyitható, és napszemüveg is be van építve. Kényelmes, könnyen kezelhető, jól szellőzik, és nem ázik be!Minden ruházaton találhatóak kopásnyomok, de csak rendeltetésszerű használatból eredő természetes mértékben. Fontos tudni, hogy nálam az átlagos használathoz képest is minimum négyszeres igénybevételnek vannak kitéve a motoros ruhák. A cipzárak, és tépőzárak mind kibírták a próbát, pedig azokat sem kíméltem!
Összegezve, pozitív élményekkel zárult a teszt, mindenkinek ajánlom ezeket a termékeket!