Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Mit tud, és mit nem, a Fjord téli kesztyű?

Ha épp nincs vevő szegedi üzletünkben, Krisztián kollégánk motorra pattan és motoros felszereléseket tesztel neked. Alaposan kivesézi, mit tud, de azt is, hogy mit nem tud a cucc.

Fjord téli kesztyű

Tegnap meló után elvittem egy kanyarra a Fjordot.

Nekem kesztyűből L-es keli,  most inkább az M-es volt jó. Az L-es sem rossz, de annak az ujjai picit hosszúak.

Kb. 5 km-t motoroztam benne este, nagyjából 0 fok környékén, és még 3km-t reggel melóba jövet. Nem fázott benne a kezem, a tenyér résznél kifejezetten kellemes volt a hőérzet. Az ujjaim végein valamelyest érzékeltem a hideget, de az sem volt vészes.

A kapcsolókat, fékkarokat egész jól lehet benne éreznii, nyilván nem olyan finoman mint egy nyári kesztyűben, de pozitívan csalódtam, elsőre rosszabbra számítottam. Ami viszont csak tompán érzékelhető, az a markolatok fogása. Több helyen is elég vastag, dupla bőrréter van a tenyerén, gondolom ezért.

A tenyérrésszel kapcsolatban még egy kis negatívum: a tenyéren is ugyanaz a sima bőr van, mint amiből az egész kesztyű készül, emiatt az kissé csúszós. Király lenne ha bizonyos helyeken érdesebb bőrből lenne.

Az ujjakon lévő puha protektorok nekem bejönnek, kényelmesek, nem nyomnak de mégis feldobják a kesztyű kinézetét. A kézfejen lévő kemény protektor kissé túl hátul volt. Szerencsére a hőszigetelő rétegnek köszönhetően egyáltalán nem nyomott, kényelmes volt a kesztyű, de ha teljesen ökölbe szorítottam a kezem, éreztem, hogy a protektor széle picit hátrébb ( feljebb ) van, mint kellene. Egy puhább bütyökvédővel szerintem még kényelmesebb lenne ez a kesztyű.

A szár kialakítása nekem teljesen megfelel. Kellően bő, hogy akár szűkebb szárú kabátra kívülről rá lehessen húzni, de az én bővebb ujjú kabátom ujjába is jól befért, mert egyenes vonalú.

A vízállóságot ezúttal sem teszteltem, azonban beszéltem olyan ügyféllel hosszabb ideje használja ezt a típust, és azt mondta, még nagy esőben sem ázott be.

Vásárold meg itt a kesztyűt!