Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Melyik túradzsekit vegyem: a világosat vagy a sötétet?


Tényleg ennyire egyszerű lenne a választás a Sixgear Paragon és a Sixgear Supertech közül?

Ugyan már, ezt Te sem gondolhatod komolyan! Való igaz, mindkét motoros dzseki
- négy évszakos, tehát egész évben hordható
- vízálló, a kivehető membránnak köszönhetően
- jól szellőzik, hála a nyitható szellőzőknek és
- rengeteg zseb van rajtuk telefonnak, iratoknak, kulcsoknak, pénznek, vagy aminek kell…
Viszont elég jelentős különbségek vannak közöttük, amik segíthetnek a döntésben. Kinek melyik lesz a jobb választás?Sixgear Paragon – a szellőzős

Ez a dzseki azoknak fog igazán tetszeni, akik nagyon nem szeretik a meleget, a biztonságról mégsem hajlandók lemondani. A Paragon titka a rengeteg, ráadásul hatalmas, nyitható-zárható szellőzőben rejlik. A dzseki mellkasán jobb- és baloldalon, a válltól egészen a hatalmas vízálló zsebekig van egy-egy lecipzározható szellőző panel. Ezek tetszés szerinti mértékben nyithatók fentről lefelé. Sőt! Szüksége esetén egy az egyben kivehetők. Ilyenkor ezeket a derékon, hátul található zsebbe lehet elraktározni. A dzseki hátán ugyanilyen elven működő, de egy darab hatalmas, összefüggő panelt lehet nyitni/levenni. A karok teljes hosszán egy-egy hosszú szellőztető cipzár található, amik akár fentről, akár lentről nyithatók, szabályozva ezzel a levegő bejutásának mértékét és helyét. A nyitott panelek és cipzárak alól feltűnő színű halós anyag bukkan elő, ami a levegőt hatékonyan beengedi, ugyanakkor még a legapróbb bogarakat is távol tartja. A Sixgear Paragon azoknak lesz jó választás, akiknek az egészéves, földrészeket átívelő használat mellett fontos, hogy melegben is megfelelően tudjanak koncentrálni a vezetésre.

Sixgear Supertech – a dupla

Ez a világos színű kabát inkább a fázósabb motorosok kedvence. Különleges extrája az a softshell anyagból készült thermobélés, ami önmagában, könnyű kis kabátként is hordható. Amikor megérkezel valahová egy hűvös őszi túrán és megszűnik a menetszél, de továbbra sincs gatyarohasztó meleg, elég levenned magát a dzsekit, a bélés rajtad maradhat, nem fogsz fázni, ugyanakkor profin fogsz kinézni benne. Szintén a hideg ellen tesz jó szolgálatot a könnyedén használható vihargallér, ami a legkritikusabb pontnál, a nyaknál zárja le tökéletesen a hideg levegő útját.
A Supertech egyébként nem csak hidegben, melegben is használható, hiszen a karokon, a mellkason és a háton nyitható panelek és szellőző cipzárak működnek természetes légkondicionálóként. A két hatalmas első és a hátul, a derékon található vízálló zseb ennél is megtalálható.

Ezek után sem tudod, melyiket válaszd? Gyere be a SHOX-ba, próbáld fel mindkettőt, mozogj bennük, nézd meg magad a tükörben, kérd szakértő segítségét és meglátod, meglesz a megoldás. Ha azok után sem tudod, melyiket válaszd, vedd meg mindkettőt!