Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Macna Cooling Vest EVO hűtőmellény

A legnagyobb kánikulában az ember általában megpróbálja minél kevesebb ruhadarabban tölteni a napját. Motorosoknál is látunk ilyet, szerencsére egyre kevesebb a strandpapucs-rövidgatya-izompóló szettben közlekedő társunk. A jól szellőző hálós dzsekik és preforált bőrruhák korában már nem divat a donorszerkó.Nem bírod a meleget, még hűvösebbet szeretnél?

Eredetileg az amerikai hadsereg számára, forró égövi, sivatagi bevetésekre fejlesztették a vízzel működő hűtőmellényt. A működési elve pofonegyszerű: Egy vízzel töltött mellény, amiből a víz folyamatosan párolog, de csak kifelé. Mint tudjuk: a párolgás hőt von el, ezáltal hűl a mellény, és így hül a mellényben lévő test is. Hasonló dolog játszódik le akkor is, amikor izzadunk, csak nem ennyire hatékonyan.Tölts bele vizet és élvezd a hűvöset!

A Macna Cooling Vest EVO hűtőmellény használata valóban egyszerű. Nem kell hozzá semmi más, csak tiszta víz. A mellény belsejében található kristályos anyag felszívja és egyenletesen szétosztja a folyadékot, ami így nem koncentrálódik egy helyre. Ne félj, nem leszel vizes! A mellény olyan membránokat tartalmaz, amik engedik kifelé párologni az izzadtságot, de befelé megakadályozzák a folyadék bejutását.
Csak tölts be a hátulján található nyíláson 6 deci csapvizet és 3 napig élvezheted hűsítő hatását!Mire figyelj oda?

Mint minden kütyüt, ezt is lehet rosszul használni. Ahhoz, hogy hatékonyan tudjon működni a hűtőmellény, nem ajánlatos gyengén szellőző, nagyon zárt, téli vagy fix membrános dzsekit felvenni rá. A legjobb egy jól perforált nyári dzseki, ami egyáltalán nem akadályozza a párologtatást. Optimális esetben akár 15 fokkal hűvösebb lehet mellényben, mint mellény nélkül!