Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Ki tervezte a JET Volt bukósisak mintáját?

Amikor bemész egy SHOX üzletbe, leginkább értékesítőkkel találkozol. Nem is sejted, rajtuk kívül hányan dolgoznak a háttérben azon, hogy az igényeidnek megfelelő kinézetű és minőségű termékek közül válogathass nálunk.

Dóri a dizájner színes egyéniség, és ez nem csak a hajszínére vonatkozik. Fiatalos lendületével, ötleteivel, vidám grafikáival hozzájárul a SHOX arculatához, az üzletláncról alkotott kép kialakításához.

Dóri, hogyan kerültél a SHOX-hoz?

Amikor grafikust kerestek katalógus elkészítéséhez a SHOX-ba, Bogi barátnőm beajánlott engem. Ő már régebb óta itt dolgozott, mint tervező. Az első katalógusomat még közösen készítettük el, azóta egyre inkább az én feladatom lett. Eleinte kizárólag azzal foglalkoztam, azóta egyre több más kreatív feladatot is kapok.Hogyan lettél grafikus?

Kerámiával kezdtem a pályafutásomat, utána ipari termék és formatervező mérnök diplomát szereztem az Óbudai egyetemen. A grafikus képzést csak mindezek után kezdtem el. Természetesen nem volt teljesen idegen számomra a számítógépes tervezés, hiszen régebben is használtam különböző grafikai programokat.

Mivel foglalkozol a munkaidődben?


Sokféle dolgot tervezek, alapvetően a marketing grafika a fő profilom, de foglalkozom a boltok arculatának kialakításával is. Csinálok bukósisak grafikákat, az új JET Volt mintáira kifejezetten büszke vagyok. Ez igazán testhezálló feladat volt, mert nem csak számítógépen folyt a tervezés, hanem élőben, az adott sisakra is fel tudtam rajzolni a mintákat. Nagy segítség ez a tervezés során, így könnyebb elképzelni milyen lesz majd a végeredmény.A bukósisakoknál fontos szempont, hogy előre tudjak gondolkodni. Szemmel kell tartanom a nagyobb gyártókat és figyelni az aktuális trendeket. Meg kell jósolnom, hogy mi lesz majd az, ami „ütni’ fog, melyik az a minta, ami a legjobban megfogja majd az embereket. Fantasztikus érzés egy olyan sisakot látni az utcán egy motoros fején, ami olyan lett, amilyennek megálmodtam, és másnak is tetszik. Mit csinálsz, amikor nem dolgozol?

Sokmindent. Például egy ideje tetoválni tanulok. Már van több tetoválásom is, amit saját magamnak készítettem. Ezen kívül szoktam fotózni és szeretem az állatokat. Az adóm 1%-át idén a tengerimalac-védőknek ajánlottam fel.