Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Karesz megmondja a frankót a munkába járós GIVI táskákról

A budapesti SHOX áruház műszaki osztályán dolgozó Kareszt azért szeretitek, mert ez a srác soha nem beszél mellé. Ami a szívén, az a száján. Kissé nyers a stílusa, de legalább megmondja a frankót! Most éppen a hátizsákok, tanktáskák és hengerzsákok világába nyújt egy kis betekintést a maga sajátos, célratörő, ugyanakkor elbűvölő módján. 
Egy jó hátizsák igazán kézenfekvő megoldás

Ha egy igazán jó hátizsákot szeretnél, akkor nem is választhatnál jobbat, mint a GIVI új terméke, az ST606-os hátitatyó. Mivel tud ez többet a már megszokott és ismert hátizsákoknál? Azon túl, hogy baromi jó a formatervezése, figyelemre méltó a kapacitása (22 liter), külön zseb van benne notinak, szemügének, vizes vagy üdítős flaskának (kb. 1 literes) és minden személyes cuccnak, csak hogy ne keveredjenek. Még a vállpánton elhelyezett keresztcsat is tág határok között állítható. Mindezek mellett számos fényvisszaverő betét található rajta. Anyagában nem vízálló, de jár hozzá egy teljes értékű esőzsák. Ja és a lényeg! Mivel hőformázott, üresen is tartja magát, nem szottyad össze a hátadon. Egyszóval baromi jó kis cucc!Ha ez túl hivalkodó lenne, és Te egy „egyszerűbb” variációt szeretnél, akkor Neked az EA104B hátizsák lehet a jó választás. Nem kell aggódnod, ez is egy remek termék, nem véletlen fut már jó pár éve a GIVI kínálatában. Igen jó az elrendezése, szintén van külön notizsebe (kb. 15 collig), sok kis zseb a különböző dolgaidnak, plusz még egy kis karabineres kis fütyfürütty a gyújtáskulcs elrakásának (hogy ne kapj infarktust, amikor keresed és nincs meg). Ergonomikus a vállpánt, ha mindent kipakoltál és szinte semmi nincs már benne, akkor sem rángatja a szél a hátadon, mert egészen kicsire össze lehet húzni. Olyan, mintha nem is lenne rajtad.


Egy mozdulattal felrakhatsz egy tanktáskát

Na, ha ezek sem jönnek be, mert rühelled motorozás közben a hátizsákot elviselni, akkor jöhet az örökzöld: a tanktáska. Abból is pl. az EA102B típusú. Itt egy dolognak kell meglenni, és az nem más, mint a fém tank (első körben), mert ugye mágnesekkel próbál a helyén maradni. Ez a tanktáska egy igen jól kitalált 25 literes, mindenfajta belső rekesz nélküli, kompromisszummentes, egy légterű cucchordó, az oldalán két kis zsebbel. Úgy és azt pakolsz bele, ahogy Te szeretnéd! Ha netán egy kissé túllőnél a súllyal, akkor sincs baj, mert a mágnesek tövében található dupla „D” gyűrűknél fogva a hozzá járó kézi spanikkal gond nélkül hozzá tudod kötni a paripádhoz. És ha ez mind nem lenne elég, hogy meggyőzzön, akkor ezen tatyó, miután leszálltál a motorról, hátizsákként is tud funkcionálni. Nem kell a kezedben szöttyögnöd vele, felpattintod a hátadra vagy csak az egyik válladra és tovabandukolhatsz vele. Ez sem anyagában vízálló, de adjuk hozzá az esőzsákot.Viszont, ha szeretnél egy kissé formatervezettebb, megjelenésében sportosabb tanktáskát, akkor esélyes lehet az XS312-es. Elődjéhez képest szerényebb, 15 literes a kapacitása, de nagyon frankó kinézetű „kis” tatyó ez. Ennél is megvan a belső „egy légteres” pakolás, plusz az oldalán is van két kisebb zseb, de itt áldozni kell a külcsín oltárán a literszám rovására. Ugyanúgy van lehetőséged lekötni is pluszban, ha a táskába pakolt cuccok súlya ezt megkívánja. Ez sem a full vízálló termékek közül való, ezért jár is hozzá az esőzsák.


Ezekben egy trópusi viharban is szárazak maradnak a cuccaid

Ha ezek sem azok a termékek, amik számodra tetszetősek lennének, akkor a jól bevált, úgynevezett „üléstáskák” közül én az EA115-ös, anyagában vízálló sporttáska jellegű hengertáskacsalád valamelyik tagját javasolnám. Ezek tényleg igazi pakolós, mindent bele, a jövő hetet is elnyelő táskák. Amit a 40 (jól látod) 40 liternyi kapacitás elbír. Pakolod, ahogy akarod! Lekötni pedig az oldalán található füleknél (darabszám szerint 4) tudod. Kézben vagy vállon tudod cipelni, mint mondtam anyagában vízálló, nem mellesleg bogárálló (könnyű takarítani). Igazi „igénytelen” málházó! A mindennapokban is tudod használni, nem egy úgynevezett ”motoros cucc”.Ha ezek sem azok, amit keresnél, akkor se keseredj el! A GIVI kínálatában még rengeteg hátizsák és tanktáska található. És mindegyikből tartunk raktárkészletet! Gyere be üzleteink egyikébe, nézegesd meg, fogdosd meg őket, vagy egyből próbáld fel a hátadra vagy a motorodra.