MOTOROS OLVASNIVALÓ

2019-es szezonnyitó akciós újság

Hogy verik át az óvatlan motorosokat?

Vannak olyan prémium motoros termékek, amiről a legtöbben csak álmodozunk. „Ó, bárcsak egyszer lehetne egy ilyenem!”. Neked is van ilyen, ezért folyton túrod a netet, hátha találsz valami akciót. Egyszer csak rátalálsz egy külföldi webshopra. Tök korrektül néz ki és kecsegtetők az árai. Sőt! Rettentő kecsegtetők! Fél ár, harmad ár, heted ár! Hoppá, most megtaláltad a rést a „mocskos kereskedők” áthatolhatatlan védőpajzsán.Ilyen akció egyszerűen nem létezik!

Azt a márkás bukósisakot, ami boltban annyiba kerül, mint egy külföldi álomtúra vagy akár a saját motorod, odaadják neked egy noname, kínai szutyok áráért. Gyanús, gyanús…, de ennyiért a hülyének is megéri kockáztatni.

Olvasod a véleményeket. Aha, szóval mások is vásároltak már itt, tehát működik. Az nem tűnik fel, hogy mindenki csak egy keresztnevet adott meg, 2-3 sort írt ugyanabban a stílusban, és 4 vagy 5 csillagot adott. És ha ez még nem lenne elég, hogy dönts: minden van raktáron azonnal, ingyen kiszállítják neked a világ bármely pontjára, van pénzvisszafizetési garancia és kapsz egy kuponkódot, amivel még további 10%-ot megspórolsz.Látszólag ez a webshop teljesen rendben van

Nincs más hátra, vásárolni kell! Rányomsz a fizetés gombra és itt, ezen a ponton dobtad ki a pénzedet az ablakon. De ez csak napok, hetek múlva fog kiderülni, amikor már lerágtad a körmeidet, de csak nincs új sisakod, nem válaszolnak az emailjeidre és a pénzedet se látod soha többé.

Ezeket a kamu webshopokat „futószalagon gyártják”, jellemzően Kínában. Az elv mindegyiknél ugyanaz. Letöltik valós weboldalak kívánatos, márkás motoros termékeinek képeit és leírását, azt rakják fel saját magukhoz. Csinálnak FAQ (gyakran ismételt kérdések) fület, adatvédelmi szabályzatot, szállítási információt. A Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, Instagram gombok bizalmat keltenek, végignyomkodva azonban általában nem működnek. Kapcsolat fül is van, de csak emailt lehet írni, telefonszám soha nincsen.Egy ilyen kamu weboldal elemzése a scamadviser.com szerint: „Valószínűleg kínai... Magas kockázat!”

Az árakat úgy találják ki, hogy piszkálják a fantáziádat, borzasztó nehéz legyen nekik ellenállni. Aki járatlan az iparban és a kereskedelemben, az elhiheti, hogy olyan összegért meg lehet szerezni egy terméket, amennyiért a gyártó a szükséges alapanyaghoz sem jut hozzá.Összehasonlításképpen a SHOX weboldalának minősítése "100% biztoságos" a scamadviser.com oldalon

Online bukósisakot vásárolni eleve lutri. Csak egy képen látod a terméket, nem veheted a kezedbe, nem érzed a súlyát, az anyagát, nem vizsgálhatod meg az apró részleteket. A vásárlás gomb megnyomása után valamikor megjön a termék, és csak akkor derül ki, hogy igazából pont olyan-e, mint amire számítottál vagy jó-e a fejedre egyáltalán. Ha nem, küldheted vissza.

Ezzel szemben személyesen vásárolni egy profi szaküzletben valódi élmény. Ünnepélyes keretek között költöd el azt a pénzt, amiért olyan keményen megdolgoztál. Hozzáértő, tapasztalt értékesítők segítenek neked kiválasztani a fejedre legjobban passzoló bukót, a megfelelő méretet. Sőt, hasznos tanácsokkal látnak el, hogy minél tovább élvezhesd új szerzeményedet. És azt kapod, amit személyesen kiválasztottál, a kezedbe fogtál, esetleg már meg is szerettél. Rögtön hazaviheted, és egyből motorozhatsz benne.Ha mégis online vásárolsz, légy körültekintő. Ne hagyd, hogy átverjenek!2019-es szezonnyitó akciós újság