Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Háromgyerekes családapa a leggyorsabb MZ-s!

Dézsi Viktor motoros előélete hagyományosnak mondható. A karrier és a gyerekek mellett nem volt éppen a fókuszban a motorozás. Egészen 35 éves koráig…2014-ben, mint akit megcsípett valami, Viktor vett egy 250-es MZ-t, a szabályos kereteken belül átalakította és elindult vele az MZ Kupában. Bár addig versenypályát csak kívülről látott, már a második évben többször dobogóra állhatott és az év végén megszerezte az összesített 2. helyet.

Csak hogy értsd, mekkora eredmény ez: az MZ Kupában olyan versenyzők mennek, mint Kispataki Viktor korábbi superbike menő vagy Kutrik Zsombor többszörös MAMI Kupa, MZ és Old timer kategória győztes. Szóval nem horgászokat és postásokat kell legyűrni.


Veterán 24 órás versenyen csapatban nyert (jobbra)

2016-os OB győzelme után 2017-ben Viktor lett a legjobb MZ-s a MAMI Kupában, több körrekord is az ő nevéhez fűződik (pl. Kakucson 43.875). Amikor sikerének titkáról kérdeztem, szerényen csak annyit mondott: „Nagyon sokat köszönhetek Zsombornak és Bambinak (Iván Árpád), akik segítettek nekem a motor felkészítésében és a versenyzésben”

A SHOX egy Sixgear EVO bőrruhával szponzorálta a MZ Kupát, amit a szervezők nem a bajnoknak adtak oda, hanem kisorsoltak a résztvevők között. A sors fintora, hogy a ruhát éppen Viktor nyerte meg, aki nagyon örült neki. Bár ő az egyrészes bőrruhát preferálja a pályán, elmondása szerint utcai motorozásnál jól fog jönni a kényelmes és praktikus kétrészes, aminek a nadrágtól függetlenül levehető a dzseki része.
A jövő

2018-ban életre keltenek egy SSP300-as kategóriát a MAMI Kupában. Hasonló létezik a Superbike világbajnokságon is, „kis” Yamahákkal, KTM-ekkel, Kawasakikkal és Hondákkal mennek benne. Viktor a Yamaha mellett tette le a voksát: egy YZF-R3-mal vág neki karrierje következő lépcsőfokának.

Sok sikert kívánunk!