Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

Ezek milyen tudatmódosítót fogyasztottak?

Ha láttad volna a résztvevőket a Kalandtúra előtt és után, nem hittél volna a szemednek. Döbbenetes átalakuláson mentek keresztül. Az elején még egy rakás vadidegen ember (a házaspárokat kivéve) hallgatta az eligazítást, alig több mint két nap múlva ugyanez a társaság, egymás vállára borulva búcsúzkodott kortól, nemtől és lakhelytől függetlenül. Vajon milyen tudatmódosítót fogyasztottak?A SHOX idei háromnapos rendezvényén a péntek és a vasárnap két sima túranap volt. Az egyiken elmotoroztunk az Alacsony-Tátrába, Chopokba, a másikon visszajöttünk. Azért a Rhino Tours-os túravezető srácok profik, nem a legrövidebb úton vitték a csapatot, hanem a legélvezetesebben! De a csúcspont mégis szombaton volt!

A Kalandtúra reggelén a túravezetők kialakították a csapatokat, kiosztották az útvonalakat és a feladatokat, majd visszavonultak a szobájukba meditációs gyakorlatokat végezni. Csupán egyetlen zavaró tényezővel kellett megbirkózniuk: folyamatosan ömlöttek rájuk a képek és a videók e-mailben, viccesebbnél viccesebb megfejtésekkel, amiket osztályozniuk kellett az esti bulira.A kalandtúrázóknak a legkanyargósabb szerpentineken gyönyörködtek a lélegzetelállító tájban, és a rájuk kirótt feladatokat oldották meg. Például régi, szocialista járműveket kellett keresniük és lefotózniuk. A környék egyik veteránautó-gyűjtőjét többen is megtalálták. Az öreg nem győzött csodálkozni, mi üthetett aznap a magyarokba, hogy ilyen intenzíven érdeklődnek a csehszlovák gépcsodák iránt. Majdnem rájuk is sózott egy tűzpiros Skoda Rapidot.

A feladatok megoldásának módja teljes egészében a csapatokra volt bízva. A lényeg, hogy ötletesebb, kreatívabb, viccesebb legyen, mint a többieké. Mivel azt senki sem tudhatta, mivel rukkolnak elő az ellenfelek, a kalandorok szívből odatették magukat. Így került az egyik csapat egy szlovák tűzoltóállomásra, ahol akciófilmbe illő jeleneteket rögzítettek. A másik banda egy vidéki vasútállomást rohant le, ahol a bakter szemmel láthatóan nem igazán értette, minek köszönheti hirtelen jött népszerűségét, miért akar mindenki vele szelfizni.A szervezők a szálloda jakuzzijában izgulták végig, mikor futnak be a csapatok. Szerencsére mindenki egyben, széles mosollyal az arcán érkezett meg. A vacsora alatt Dobos Zoli a háttérben gyorsan összeállította a prezentációt a legjobb pályaművekből, hogy zökkenőmentesen induljon az esti fergeteges előadás. Ezen maguk a résztvevők voltak a főszereplők, közösen értékelték ki a legviccesebb megoldásokat. A siker garantált volt, hiszen jóízűen tudtak nevetni saját maguk vagy mások marhaságain.A hangulatot csak fokozta, hogy az összes résztvevő nyert valamit. A legügyesebb csapat értékes GIVI ajándékokat vihetett haza (tanktáska, GPS tartó, hengertáska, hátizsák, övtáska). A második helyezettek kuponokkal gazdagodtak, amit beválthatnak majd Rhino Tours-os motoros túrára. A harmadikok Motoros Túrázás 1-2 című könyveket kaptak. De még az utolsó (akarom mondani 4. helyezett) csapat tagjai is kaptak kis GIVI kütyüket, amivel a bukósisakot tudják a motorhoz zárni.

Hatalmas buli volt a Kalandtúra!
Sokkal többet adott, mintha egy sima háromnapos túra lett volna. Csupa önfeledt, vidám arcot láttam, akik tényleg ki tudtak kapcsolni és elfelejteni a szürke hétköznapokat.
Ezt jövőre is meg kell csinálni!