Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

A puha vagy a kemény a jobb?

Az utóbbi időkben gyakran felmerül a kérdés, ha protektor választásra kerül a sor, hogy vajon a puha vagy kemény protektor véd jobban.

Összeszedtünk pár gondolatot, ami segíthet a döntésben Neked.

A gerincvédőknél ugyanúgy, mint a többi protektornál általában, sokáig a kemény héjúakat tartották a legbiztonságosabbnak. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen robosztusak, kemények, biztonságot sugároznak.Nézd meg itt a protektorokat >>>Ezek úgy működnek, hogy a külső „páncél” a kis felületen érkező behatást először szétoszlatja saját, nagy felületén, amit aztán a belsejében lévő szivacs, vagy egyéb rugalmas anyag tompít le. Tehát önmagában a „teknőspáncél” műanyag rétege nem lenne képes csökkenteni a hátat érő ütés erejét, de önmagában egy szivacsréteg sem tudna megfelelően eloszlatni egy pontszerű, vagy éles tárgy okozta behatást. A kettő együtt viszont ugyanúgy működik, mint ahogy a természetben a rovarok kitinpáncélja.

Az újabb típusú, puha protektorok már nem csak ugyanúgy védenek (vagy még jobban), de kényelmesebbek is, mint az eddig megszokott merev „páncélok”.Nézd meg itt a protektorokat >>>


A puha kialakítás miatt kényelmesek, sőt a testhőmérséklet hatására tovább puhulnak, gyakorlatilag észrevehetetlenek. Persze ezek közül is van számos verzió.

Van, amelyik puha és oszlatja az estleges behatásokat, míg van, amelyik extra „méhsejt” szerkezettel is rendelkezik, így még nagyobb erőt tudnak tompítani, eloszlatni.

Fontos, hogy ha gerincprotektort indulsz venni, akkor a dzsekidet, amivel a későbbiekben használnád, mindenképpen vidd magaddal!

Ez akkor is fontos, ha külön hordható védelmet tervezel venni, de akkor is, ha a kabáton meglévő zsebbe szeretnél szerezni egy biztosabb darabot.

Figyelem! A puha protektor nem egyenlő a legtöbb dzseki hátában található, a gerincvédő helyét gyárilag kitöltő szivaccsal! Azt mindenképpen ajánlott kicserélni a nagyobb biztonság érdekében!


Összegezve fontos tudnod, hogy a kemény és a puha protektor is véd, de Neked kell eldöntened, hogy melyik a kényelmesebb, melyik a szimpatikusabb. A legjobb, ha vásárlás előtt mindkét típust felveszed, pár percig magadon tartod, és csak ezután döntesz.

Ha még több infóra, tanácsra lenne szükséged, akkor várunk szeretettel bármelyik üzletünkben. Kollégáink örömmel megmutatják Neked az összes típust és segítenek a döntésben!
 


Te melyikre szavazol? Puha legyen vagy kemény …a protektorod?