MOTOROS OLVASNIVALÓ

Imádom az AGV K5-ösömet

"Imádom a K5-ösömet! Nagyon kényelmes, ami fontos, hiszen egy túrán akár 12 órát is a fejemen van a sisak egy nap. A szellőzése szuper, ami könnyebbé teszi a kánikulai napokat. Végre egy sisak, aminél érzem, hogy melyik szellőző van nyitva és melyik zárva, nem a tükörben kell nézegetnem. A beépített napszemüveget nem kell külön fényeznem, aki használja, tudja mennyire király dolog. Kihangosítót is tettem bele az előre kialakított helyre, egyáltalán nem nyomja a fülemet a hangszóró. Üdv. Soma"

Viszik, mint a cukrot az AGV K5 bukósisakot

Eleinte alig tudtuk kielégíteni az igényeket, mert mi sem kaptuk meg a szükséges mennyiséget a gyártól. Hiába, nem a magyar a legnagyobb motoros piac Európában, a világon meg pláne. Ettől még az olaszok szeretnek és fontosnak tartanak minket, de ők sem számítottak rá, hogy az AGV K5-öt így kapkodják majd a motorosok. Azóta több gyártósoron készítik a típust.

AGV K5 bukósisak        

 

Mitől olyan népszerű az AGV K5?

A 2014-ben kiadott K3 SV sikeres széria lett. Ez volt az első AGV-Dainese kooperációban készült sport-túra bukósisak, amelyiknél teljesen kiküszöbölték a korábbi modellek gyerekbetegségeit. Mindenki elégedetten nyilakozott a kényelméről, szigeteléséről, szellőzéséről, nem is beszélve az olasz dizájnról, ami egy az egyben pofán csapta az egész konkurenciát. A kérdés már csak annyi volt: mikor lesz ugyanilyen karbonból?

AGV K5 bukósisak
AGV K5 Hurrican, Transformer és Deep fényezés

 

AGV K5 karbon bukósisak

Ha csak a héj anyagában lenne különbség a K3 SV és a K5 között, már az is bőven elég lenne. A mérnökök azonban tovább tökéletesítették a formát, a szellőzést, a bélést és dupla D-gyűrűs versenycsattal szerelték fel az újdonságot. A fényezésnél a dizájnerek rendesen odatették magukat, Rossi replika viszont nem készült a K5-ből. A magyarázat egyszerű: mivel ez is karbonból van, nem szeretnének konkurenciát csinálni a Valentino Rossi-féle Pista GP-nek.