MOTOROS OLVASNIVALÓ

5 pofonegyszerű indok, amiért robogóra is motoros cipőt kellene használnod a sportcipő helyett!

Nem szeretsz motoros csizmában bejárni a munkahelyedre? Amikor végigmész a folyosón, a csizma nyiszogó hangjára mindenki felkapja a fejét és jönnek a viccesnek szánt megjegyzések az irodából, hogy „Na, itt a Talmácsi!” meg ilyenek?

Rohadt macerásabb dolog váltócipővel babrálni. Bennhagyod a munkahelyeden és folyton átveszed, amikor kiszaladsz motorral valahova (pl. kajálni). Vagy ejted a váltócipőt és belerohadsz a motoros csizmádba. Netán sima utcai cipőben motorozol?

Válassz inkább egy jó motoros cipőt! Egy rakás olyan lábbelit kapni, amelyik ránézésre laza, trendi vagy éppen elegáns, mégis tele van protektorokkal. Jól szellőznek, ezért nyáron a városban és/vagy robogózni éppen ideálisak.Miben különbözik a motoros cipő egy normál utcai cipőtől?

  1. Van benne bokavédelem

Nem kell nagyot esni ahhoz, hogy belásd, milyen hasznos dolog ez. Elég, ha csak megállásnál rosszul támasztasz ki vagy megcsúszik a lábad. A motor rád borul, a lábad pedig alászorul. Ha nincs a cipőben bokavédő, hetekig sántikálni fogsz egy ilyen attrakció után. Viszont ha van, akkor maximum elmormolsz néhány cifra káromkodást, de végül csak a motor oldalát fogod nézegetni, nincs-e baja.

  1. Erősített, merevített a talpa

A merevítés nagyon hasznos tud lenni, ha megállásnál rálépsz egy hegyes kis kődarabra. Nem fogsz felszisszenni, mert a kemény betét nagy felületen szétoszlatja a pontszerű nyomást. Láttunk már olyan utcai cipőt, amelyiknek a talpa széttört a lábtartó folyamatos terhelésétől. Egy motoros cipővel ilyen nem fordulhat elő. 

  1. Erősített orr- és sarokrész

A lábfej két érzékeny végét dupla réteg bőr vagy külön műanyag erősítés védi a sérülésektől. Nem épp egy acélbetét, egy úthengert biztosan nem bírna el, de azért jól jön, ha parkolásnál véletlenül belerúgsz valamibe. Egy ilyen cipő véd a menet közben felpattanó kavicsok ellen és egy elcsúszásnál sem fog szétszakadni.

  1. Csúszásgátló gumitalp

Nincs is annál cikibb (és szórakoztatóbb egy külső szemlélő számára), mint amikor megállásnál betakarózol a motorral. Nem kell hozzá bénának lenni, elég egy kis olajfolt vagy némi finom szemcsés homok a talpad alá, hogy bemutass egy spontán burleszket. A motoros cipők talpa puha és kiválóan tapad, nehogy te legyél az a madár, aki előad egy ilyen látványos mutatványt. 

  1. Vízálló

Nem minden motoros cipő vízálló, de azért akad között jó néhány. Általában Gore-Tex vagy valamilyen más, jó minőségű membrán kerül beléjük, ami nem csak a vizet tartja kívül, hanem biztosítja a szellőzést is. Így egyszerre elkerülhető a megfázás és a rettenetes lábszag.Különleges motoros cipők


Hogy könnyű legyen felvenni

A Hyper cipő ránézésre fűzős. És tényleg az is, a cipőfűzővel megfelelően szorosra húzhatod a lábfejeden. Ha viszont lusta vagy ki-be kötögetni, nem kell vele babrálnod. Elég lehúzni az oldalán a cipzárat, hogy beleugorhass vagy lekapd, ha megérkeztél.


Ez meg taszítja a vizet


Ebbe a cipőbe nem varrtak klasszikus értelemben vett vízálló membránt. Inkább kívülről laminálták rá, vagyis a külső anyagot vonták be vízálló, mégis szellőző réteggel. Az eredmény egy olyan cipő lett, ami egyszerűen ledobja magáról a vizet. A Tribe anyaga soha nem szívja tele magát nedvességgel, így egész napos esőben való motorozás alatt végig ugyanolyan kiválóan szellőzik.


Gyárilag összekoszolták

Aggódsz, hogy koszos lesz a cipőd talpa? Ne tedd! A Coopert már eleve foltos talprésszel szállítják! Képzeld el azt a munkakört: áll valaki egész nap a futószalag mellett és olajos ronggyal kenegeti a cipőket. Így neked nem kell évekig hordanod, hogy kellően lazán nézhess ki.

Láthatod, a motoros cipő kínálat óriási. Nem kell lemondanod a biztonságról csak azért, mert nem szeretnél úgy kinézni mint egy motorversenyző vagy egy pizzafutár. Ezeket a cipőket nem kell lecserélned, ha „normál emberek közé” mész, mégis megvédenek, ha baj van.


Te mit veszel fel, ha csak a sarokig mész vagy ha nagyon meleg van?