Kosaram

itt a cucc...

MOTOROS OLVASNIVALÓ

A terminátor motorja

Tudtad, hogy az egyik legrégebbi amerikai motormárka az Indian?

Pedig így van. 1902-től adták el az első Indian néven futó benzinmotoros kétkerekűket. Az erejükről és magbízhatóságukról híres egyhengeresek több versenyt nyertek és a márka már abból az időszakból jegyezhet egy sebességrekordot. Az amerikaiak 1906-ben készítették el első V blokkos motorjukat. Az elkövetkező években az Indian szárnyalt az amerikai piacon. Rengeteg újítás, rekord fűződik a nevéhez. A 1. világháború alatt 50 000 motorkerékpárral látták el a hadsereget. A 2. világháborúban már nem csak a hazai, hanem a francia motoros katonák is Indianokkal közlekedtek.A márka tündöklése az 50-es évekig tartott. Onnantól néhány elbaltázott üzleti lépéssel szépen lassan sikerült teljesen leírni magukat. Először Royal Enfield motorokat kezdtek forgalmazni Indian logóval, majd mindenféle kisköbcentis tajvani és olasz csodával ásták alá régi hírnevüket. Az új-zélandi Burt Munrónak és az ő 1920-as, szénné tuningolt Scout-jával elért fantasztikus sebességrekordjainak nagy szerepe volt abban, hogy ilyen stratégiával egészen 1977-ig kihúzták, míg végleg leállt az értékesítés és megszűnt a cég.1998-ban az Indian feltámadt hamvaiból. Befektetők egy csoportja élesztette újra. Sikerük nem volt tartós, ők is hamar csődbe mentek. A márkanév innentől kézről kézre járt, míg végül a Polaris Industries kaparintotta meg. Tudod, az a cég, amelyik quadokkal és hószámokkal is foglalkozik. Nekik sikerült, ami a többieknek nem: visszaállítani a márka presztízsét. Mára több tucat különböző modelljük van. A legtöbb valamilyen cruiser vagy hatalmas, dobozokkal és szélvédővel felszerelt luxus túramotor, de akad néhány különleges, bivalyerős naked bike is. Magyarországon az Ivanics Motor forgalmazza a teljes palettát.A terminator is Indian rajongó

Arnold Schwarzenegger fontos szerepet töltött be a márka „utolsó előtti visszatérésében”. Még kormányzóvá választása előtt megkörnyékezték a marketingesek a világhírű színészt, és adtak neki ajándékba egy gyönyörű Chiefet. Arni imádta új motorját, gyakran látták fülig érő mosollyal gurulni a haverjaival: James Cameron rendezővel, George Clooney színésszel és Jay Leno humoristával.
Ezek után nem csoda, hogy a Terminator 3-ban Indian rendőrmotorral száguldozott a kedves halálosztó. A forgatáson egyébként 2 db átépített motort használtak, közülük az egyiket csúnyán lezúzták egy üldözéses jelenetben.