Shox Motoros Áruház » Közösség

Tetszik ez a világos szín, elég egyedi lett a lila elemekkel

Zita nem szokta elaprózni a motoros ruha teszteket. Hűvös hajnaloktól a déli kánikuláig mindenhol nyúzza a gondjára bízott cuccokat, és kíméletlenül leírja a véleményét. Ha neki meg tud felelni, az jót jelent.

A Sixgear Luna tesztje júniusban esett meg. Most, hogy mindenki számára elérhető, elolvashatjátok, hogy tetszett Zitának, amikor motorozott benne éles körülmények között.


Merre motoroztál? Dunakeszi – Szob – Budapest, Dunakeszi – Tihany
Milyen motorral mentél? Suzuki Inazuma
Mennyit mentél? 150 km és 350 km
Milyen volt az idő? 17-35 °C és 30-25 °C
Sütött a nap? Igen
Esett az eső? Nem
Szeles volt az idő? Volt szél, de nem volt nagyon erős.

„Mikor először megláttam, az futott át a fejemben, hogy végre egy egyedi szín, a lila színnel való díszítést nagyon eltalálták, de talán egy kicsit lehetne benne több helyen valahol még!" (Zita javaslatára még egy kis színt csempésztünk a kész motoros dzsekibe - SHOX)
„Első felpróbáláskor az volt az érzetem, hogy ez nagyon könnyű, kényelmes benne mozogni, sok helyen állítható. Két kivehető béléssel (egy a szeles-esős időre, egy pedig a hidegre) rendelkezik, amiket nem bonyolult ki-be tenni, egyszóval stramm kis kabátnak tűnik.”


Azonban a puding próbája az evés, így nem maradhatott el a munkában való jártasságának tesztelése sem. És nem okozott csalódást, sőt. Nagyon kényelmes volt, nem nyomott, nem szorított sehol, sem béléssel, sem anélkül. Könnyen siklanak a cipzárak, a patent passzol, nem szorul vagy akad. Zsebből van bőven, kettő elől, egy belül és egy a bélésben is. Elég nagyok ahhoz, hogy telefon, kulcs, zsebkendő, vagy akár egy kisebb könyv (zsebszótár) is elférjen benne.”A szaggatott vonal bal oldalán a terv, jobb oldalán a kész dzseki látható

Ami nagyon tetszett benne, hogy a külső zsebek felett tépőzár is van, ami azért jó, mert ha véletlenül elfelejti valaki a cipzárt behúzni, továbbra sem kell félni, mert a tépőzár miatt nem esik ki semmi. Kesztyűvel talán kicsit nehezebb a cipzár fülét megfogni, de nem lehetetlen. A „hőháztartása” is remek, próbáltam hajnali 17 fokban és déli 35 fokban is. Nem fáztam, sőt jól esett a menetszél, bár a déli melegben a megállás után azért első dolgom volt levenni a dzsekit, mert nagyon meleg tud lenni (de mi nem?).”


Végül még a kinézetről írnék pár sort. Nekem tetszik ez a világos szín, jobban látnak a forgalomban, kevésbé melegít a nap és elég egyedi lett a lila elemekkel. Bár van hátránya is. Nagyon-nagyon meglátszik rajta a sok bogár, főleg a délutáni esti órákban, meg hát nyilván a kosz is. Legyen azonban mentségére írva, hogy mégsem fehér, hanem szürke, ami miatt talán ezek a bosszantó apróságok nem olyan feltűnőek. Összességében nekem nagyon tetszett, mind motorosoknak, mind utasoknak meleg szívvel ajánlom.”

 

Neked a világos vagy a sötét motoros ruhák tetszenek jobban?