KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Te hány %-on motorozol?

A csúcs a versenyzők 100 százaléka, de ezt ők is csak épített pályán motorozzák ki. A Man-szigeti TT-n például még a legmenőbbek is csak 98 százalékig mernek elmenni, de még így is sokan ott hagyják a fogukat.

Nekünk ez nem követendő taktika, drága és fájdalmas tanulási folyamat lenne folyton összetörni a motort és saját magunkat, nem is beszélve az egyéb okozott károkról. Sokkal célravezetőbb a lassú, óvatos tanulgatás, egyre kijjebb tolva a határokat.

Amíg nem tudod biztosan, adott szituációban mit bír el a gumid, csak találgatni tudsz, mennyi biztonsági tartalékod maradt.

Úgy tűnik ebben a kanyarban kicsit sok volt a tempó

 

Hol feszegessem a határokat?

Városban semmiképpen, motorosként az a legveszélyesebb terep. Ha elkottázol valamit, nem csak autós jöhet szembe, hanem egy villanyoszlop is. Ami a versenypályán egy ártatlan kicsúszás, az utcán komoly sérülést is okozhat.

Kanyargós hegyi utakon? Bármilyen jól motorozol, önhibádon kívül is eleshetsz egy kavicsszórás vagy egy szabálytalanul előző autós miatt.

Ahol valóban látványos fejlődést érhetsz el, az egy versenypálya, de nem csak aszfalt, hanem krosszpálya is, mert itt lehet igazán megtanulni, mit csinálj akkor, ha csúszik a motor.

A szalagkorlát látványa frusztráló

 

Versenypályán csak elesni lehet?

Akik kerülik a versenypályákat arra hivatkoznak, hogy attól félnek, ott el fognak esni. Pedig jobban kéne félniük attól, hogy közúton esnek el! Pályán valóban felhőtlenül, biztonságos körülmények között száguldozhatsz, és lépésről lépésre közelítheted meg a gumi, a motor és a saját határaidat.

A versenypályán nincs szalagkorlát, se szembeforgalom, van viszont füves-kavicsos bukótér, tapadós aszfalt és a közelben a segítség, ha mégis elcsúsznál, és fel kellene állítani a motorodat. 
Bár egy motoros nyílt napon nem kötelező gyorsan menni, előbb-utóbb úgyis érezni fogod, hogy jobban mész és ennek köszönhetően egyre több “tartalékod marad” a közúton is.

Magyarországon rengeteg kisebb-nagyobb pálya van, ahol kedvedre húzhatod a gázt.

A pályát teljes szélességében kihasználhatod, és mindig van kitől tanulni

 

Versenypályák, ahol szívesen látják az utcai motorosokat:Kakucs Ring (Kakucs)Brezova-Gokartland (Visonta)


RabócsiRing (Máriapócs)


Pannonia-Ring (Ostffyasszonyfa)


Hungaroring (Mogyoród)


További versenypályák, ahol motorozni lehet: 

Euroring
Kecskeméti GoKart Stadion


További cikk:

Túraajánló: Apci tengerszem

2014.07.16.