KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Rossi sisakja utcára szelidítve

Az AGV GT Veloce bukósisak a prémium kategóriában játszik, ennek megfelelően rengeteget profitált a csúcs versenysisakból, de néhány olyan praktikus extrát is raktak bele, amivel hétköznapi használatra alkalmasabbá tették.

Sport-túra bukósisak, de a hangsúly még mindig a sporton van

 

Miből készült az AGV GT Veloce?

A karbonból és aramidból (ismertebb nevén kevlár) készült kompozit héjszerkezet körvonala, mérete szinte megegyezik a versenyváltozatéval (mindkettő meglepően kicsi), csupán a kevésbé hegyes áll és a cserélhető hátsó spoiler hiánya különbözteti meg a MotoGP-ben használt bukósisaktól.

Testvérek: AGV PistaGP és AGV GT Veloce

 

Miben hasonlít még a versenyzők sisakjára?

A véletlen felnyílás ellen védett, fém mechanikás, letépőfóliával kiegészíthető versenyplexi ugyanaz, és ezt a sisakot is dupla D-gyűrűs versenycsattal rögzíted a fejeden. Előbbi hasznos, utóbbi kötelező, ha versenypályán is szeretnéd használni. Belső párnázatra, szellőzésre ugyanazt kapod, mint a versenyzők.

A megemelt látómező miatt sportos testtartásban nem kell eröltetned a nyakad

 

Extrák, amikkel az utcai bukósisak több lett

Összesen 5 db nyitható-zárható szellőzőt találsz a GT Veloce áll- és homlokrészén, plusz a plexit is résnyire megemelheted. A rengeteg friss levegő jól jön, amikor úgy érzed, megsülsz a melegtől vagy hideg, nedves időben a pára ellen.

A párnák alatt találsz helyet utólag beépíthető kommunikációnak. Ha használsz kihangosítót, a hangszórók nem fognak karfiolt csinálni a füledből az út végére.

Ilyen jól szellőző sisakról álmodsz, amikor nyáron motorozol

 

5 csillagos védelem

Az angol kormány által készített törésteszteken összesen 50 db bukósisak szerzett kiváló minősítést, ezek 14%-a (7 db) AGV, egyikük éppen a GT Veloce. A gyors motorozás gyönyörű, de veszélyes hobbi, ha megteheted, tégy meg minél többet saját biztonságod érdekében!

5 csillag a SHARP teszten? Nincs több kérdésem...


2015.02.12.