KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Melyik a jobb: a puha vagy a kemény gerincprotektor?

Kemény gerincprotektor

A gerincvédőknél ugyanúgy, mint a többi protektornál általában, sokáig a kemény héjúakat tartották a legbiztonságosabbnak. Ezek úgy működnek, hogy a külső „páncél” a kis felületen érkező behatást először szétoszlatja saját, nagy felületén, amit aztán a belsejében lévő szivacs, vagy egyéb rugalmas anyag tompít le. Tehát önmagában a „teknőspáncél” műanyag rétege nem lenne képes csökkenteni a hátat érő ütés erejét, de önmagában egy szivacsréteg sem tudna megfelelően eloszlatni egy pontszerű, vagy éles tárgy okozta behatást. A kettő együtt viszont ugyanolyan tökéletesen működik, mint ahogy a természetben a rovarok kitinpáncélja.

shox gerincprotektorshox gerincprotektor

A Street Racer gerincvédő külseje puha, az Evo protektoring klasszikus teknőspáncéllal készül

 

Puha gerincprotektor

A legújabb gerincprotektorok már nem csak biztonságosak, hanem rugalmasak, és kényelmesek is egyben. A legmodernebb Forcefield gerincvédő annak ellenére képes eloszlatni egy kis felületű, de nagy erejű ütést, hogy nem merev és kemény a héja. A többrétegű protektor külsejét egy olyan réteg borítja, amely apró háromszögekből áll. Ezt bárhol éri erőhatás, annak egy részét elnyeli, más részét viszont elvezeti az anyag többi része felé, így oszlatva el azt az egész felületen. Mivel teljesen homogén szerkezetű, ezért a protektor teljes felületén ugyanúgy viselkedik, ugyanolyan hatékony.

forcefield gerincprotektorforcefield gerincprotektor

 A Forcefield gerincvédők több összehasonlító tesztet megnyertek

A puha gerincprotektorok képesek igazodni gazdájuk alkatához, ezáltal viselésük szinte észrevétlen marad. Rugalmas anyaguknak köszönhetően „bevetés” után visszanyerik eredeti alakjukat, így megtartják maximális védelmi képességüket.