KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Majdnem megfagytam a motoros hűtőmellényben

Macna Dry Cooling hűtőmellény

Így működik elméletben a Macna Dry Cooling hűtőmellény

Háromnaponta feltöltöd fél liter csapvízzel, ami egy speciális anyag segítségével egyenletesen eloszlik benne. A mellény befelé nem engedi át a nedvességet, ezért a tested nem lesz vizes, kifelé viszont párologtat. Fizikából tudjuk, hogy a párolgás hőt von el, ez hűti a mellényt, a mellény pedig hűt téged. Motoros ruha alá kell felvenni, de fontos, hogy a dzsekinek legyen valamilyen szellőzése, különben akadályozná a párolgást.

Macna Dry Cooling hűtőmellény

 

Így működik a gyakorlatban a Macna Dry Cooling hűtőmellény

Havernál reggeliztünk, amikor vetkőzni kezdtem.
–        Mondtam én, hogy meleged lesz így beöltözve – jegyezte meg Ricsi.
–        Épp’ ellenkezőleg, fázom! – válaszoltam.
Még csak 25 fokot mutatott a hőmérő, a hűtőmellényben legalább 6-8 fokkal hidegebb volt, féltem, ha nem veszem le, megfagyok. Bezzeg pár órával később, a tűző napon el tudtam volna viselni ugyanazt az érzést.

Macna Dry Cooling hűtőmellény

A feltöltés utáni órákban rendesen hűvös van a mellényben, majd ahogy fogy belőle a víz, a hatékonysága fokozatosan csökken. A háromnapos működés nekem túl optimistának tűnik, én minden reggel újra feltöltöttem. Szerintem a legnagyobb kánikulában még a napi kétszeri utántöltés is elképzelhető. Még szerencse, hogy sima víz kell bele, amit nem nehéz bármikor, bárhol beszerezni.

 

2015.06.10.