Shox Motoros Áruház » Közösség

Kesztyűben okostelefonozni?

Egyre többen használunk okostelefont a motoron navigálásra, zenehallgatásra. A kiegészítő-gyártók is ontják magukból a különböző telefontartókat képernyőméret vagy konkrét típus szerint, hogy fel tudjuk szerelni készülékünket a motorra. Jó lenne, ha megálláskor nem csak nézni, de nyomkodni is tudnád anélkül, hogy levennéd a motoros kesztyűdet?


A telefont bármilyen motorra felrakhatod

 

Miért nem működik?

Az érintőkijelzős telefonok kapacitív technológiával készülnek. Ennél egy homogén elektromos tér jön létre közvetlenül a kijelző felett. Amikor az ujjadat odaérinted, elvezetsz valamennyi töltést, az érintés pontos helyét egy vezérlő chip számolja ki. Az érintés-érzékenység feltétele, hogy amivel hozzáérsz a képernyőhöz, vezesse az áramot. Az emberi bőr ilyen, de a feldolgozott állati bőr vagy a vastag, erős textíliák, amiből a motoros kesztyűk készülnek, már nem. Ezért nem tudod használni az okostelefonodat kesztyűben.


Stylus: toll érintős bigyóval a végén

 

Konduktív felület a motoros kesztyűn

Konduktív, vagyis elektromos vezetőképességű tárggyal működésre bírhatod érintős eszközödet. Használhatnál érintőpálcát (stylus), de azt megint nem egyszerű előkapni kesztyűben. Éppen ezért kerül egyre több motoros kesztyű mutató- és hüvelykujjának végére konduktív bevonat. Némelyiket ezüst- vagy rézszállal szövik át, de mostanában egyre gyakoribb a szilikon alapú konduktív bevonat is. Ha ilyen kesztyűd van, megálláskor nem kell levenned, hogy bepötyögj egy a címet a navigációba vagy kezeld a hívásaidat.


Az ujjak végén konduktív bevonat van

 

Egyre több kesztyű készül konduktív bevonattal, itt nézheted meg őket:

KLIKK

 

Te hogyan kezeled az érintőképernyőt menet közben?