KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Irány a vadnyugat

Ismerős érzés? Betöltesz egy újabb szülinapot vagy elérsz egy mérföldkövet az életedben és elgondolkozol: vajon jól csináltad-e eddig, amit csináltál?

Gyuri épp megünnepelte a 40. szülinapját, amikor a buli lecsendesedett, a vendégek elmentek és volt egy kis ideje elgondolkozni. Oké, eddig jó, de hogyan tovább? Meddig érdemes várni az álmok megvalósításával? Meddig halogassa az ember a képzeletbeli bakancslista kipipálgatását?

 „Éld úgy az életed, hogy ha eljött az utolsó pillanat és lepereg előtted életed filmje, akkor azt érdemes legyen végig nézned!”

Ez a mottó adta „főhősünknek” az utolsó löketet. A feleségével és hatalmas kalandvággyal nekivágott az útnak, irány a vadnyugat 2 keréken!„Gyermekkori vágyam volt a vadnyugat, a cowboy-ok és indiánok földje, Amerika nyugati része.

Ahogyan teltek-múltak az évek és a motorozás is szenvedélyemmé vált, így adta magát az igény, hogy miért ne lehetne a kettőt összekötni: motorozni a vadnyugaton.

Sokan szelték már keresztül Amerikát motorral, a legendás 66-os úton, számtalan úti beszámoló is szól erről, de valahogy én nem csak erre vágytam.Felkerestem hát egy utazási irodát, akik a nyugati partra szerveztek körutazásokat. A tervem az volt, hogy a városlátogatásokat (San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, San Diego) és a látványosságokat (Hoover-gát, Grand Kanyon, western falu, nemzeti parkok, stb.) kiegészítem szenvedélyemmel.
A teljes utazásunk 12 nap volt, amiből motoron sajnos csak 1 napot töltöttünk, de felejthetetlen élmény volt!

Egy USA nyugati parti körutazására fizettünk elő, ami érintette San Francisco-t, Las Vegast, Los Angelest, és San Diego-t. Mivel ebből 3 napot töltöttünk Las Vegasban, így az egyik napra rászerveztem a motoros túrát (Valley of Fire, Hoower-gát, Grand-canyon, Calico western falu).Béreltem egy autentikus Harley-t Las Vegasban és irány a tőle észak-keletre fekvő Valley of Fire nemzeti park, drága feleségemmel a hátsó ülésen.A 15-ös úton haladva északi irányban, majd lefordulva egy mellékútra a Moapa indiánok földjére érkeztünk.

Már messziről látni lehet a sivatagból kiemelkedő tűzpiros hegyeket, melyek a földkéreg mozgása miatt kerültek évezredekkel ezelőtt a felszínre. A Valley of Fire nemzeti park számos film hátteréül szolgált már, itt forgatták pl. a Transformers, Need for Speed, Mad Max egyes jeleneteit (hazatérve nagyon érdekes volt ezeket a filmeket újra megnézni).Lenyűgöző a hegyvonulatok vörös-sárga-fehér színkombinációja, melyek különböző napszakokban más és más színárnyalatban pompáznak. A kék ég és a fehér felhőpamacsok már csak hab volt a tortán. Mindenhol a tűzpiros az uralkodó szín, így a völgy is erről kapta a nevét.
Miután körbemotoroztuk a völgyet, megéheztünk és megálltunk egy Moapa indiánok által üzemeltetett dinerben enni néhány falatot (ez Amerikában az út menti étterem). Őszinte leszek, nem tudom, hogy mit ettünk, de nagyon finom és laktató helyi specialitás volt. A parkolóban – ahogy a filmekben már láthattuk – hatalmas „csőrös” kamionok és motorok sorakoztak.

Délután visszaérve Las Vegasba leadtuk a motort és belevetettük magunkat az éjszakai élet sűrűjébe.

Egy igazi álom vált valóra ezzel a kalanddal, s ezzel egy képzeletbeli pipa is kerülhetett arra a bizonyos Bakancslistára."
Pár dolog, amire érdemes figyelni, ha Te is álmodozol egy amerikai motorozásról:
  • A motorbérlésnek nézz alaposan utána, hiszen előfordul, hogy itthonról, utazási irodán keresztül leszervezve fele annyiból megúszod (Gyuriék esetében ez 80 000 Ft/nap helyett 40 000 Ft-ot jelentett, ráadásul így a 200 000 Ft-os kauciót sem kérték el tőlük, ami akkor lett volna, ha magánemberként odasétálnak)!
  • Az üzemanyagár baráti, kb. 180 Ft/liter.
  • Motoros ruhát nem kell vinned, általában a kölcsönző ad sisakot és ruhát is, de azért kérdezz rá!
  • Érdemes az évszakot is jól megválasztani, hiszen a sivatag befűthet neked (Gyuriék májusban mentek, 30 fok és bárányfelhők voltak).
 
Neked is van egy jó sztorid? 
Te is barangoltál már olyan helyeken, ahol még csak kevesen?
Akár külföld, akár belföld, ne tartsd magadban! 
Írj nekünk pár sort az info@shox.hu címre!