Shox Motoros Áruház » Közösség

Ha minden motoros percet ki akarsz használni

Olyan rövid a motoros szezon! Annyira gyorsan eltelik ez a pár napfényes hónap!

De ki mondta, hogy nem lehet kicsit megnyújtani a nekünk szánt időt? Ha jól választod meg a motoros felszerelésed, akár hetekkel tovább is tudsz motorozni, mint a többiek.

Van egy holland gyártó, aki olyan cuccokat tervez, amiken minden egyes részletét valódi motorosok találnak ki és tesztelnek. Ez a gyártó a Macna. A teljes képhez viszont tudnod kell a háttérsztorit!

A Motoport (ami a DANE és DIFI márkákat csinálja) tulajdonosa Jacques egy (mára már) bácsi, akinek a fia, Patrick szeretett volna a nyomdokaiba lépni, de úgy érezte, hogy szeretne sokkal többet újítani, új irányba elmenni. Gondolt egyet és saját céget alapított. Ez lett a Macna.

Míg a Motoport egy tradicionális cég, ami klassz, de konzervatívabb, visszafogottabb színű és fazonú ruhákat készít, addig a Macna totálisan más!Az utóbbinál minden apróságnak sztorija van. Például a kabátjaikon nem felülről tudsz belenyúlni a zsebbe, hanem oldalról , mert az egyik tervező srác felesége nehezményezte, hogy motoron ülve nem tud belenyúlni a kabátja zsebeibe, ha azoknak felülről van a nyílásuk.


Itt találod az oldalsó zseb-nyílást


Vagy a dzsekik nyakánál hátul van egy akasztó. Ez azért van, mert a Macnás fiúk is áztak eleget és tudták, hogy ha jó helyre tesznek egy akasztót, akkor a dzseki nem "összecsuklik", hanem „kifeszül”, így reggelre könnyebben átszárad. Ötletes, nem?

Ha így akasztod ki a dzsekidet, könnyebben átszárad reggelre


Ilyen szuper ötleteket pakoltak a Vosges Night Eye kabátba is!

Gondoltad volna, hogy ezt az egy dzsekit 54 különböző gyártó alkatrészeiből teszik össze? Minden alkatrész nekik készül, saját anyagokkal dolgoznak, mindent nagyon precízen választanak ki!

A kabát nem „csak” egy négy évszakos dzseki, hanem igazi társ ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a motoros szezonból!

A direkt a Macnának gyártott „Night Eye” anyag visszaveri a legkisebb fényt is (apró üveggyöngyök vannak a felületén, úgy képzeld el, mintha tükör lenne) anélkül, hogy úgy néznél ki, mint egy karácsonyfa. Akkor látszódik, amikor kell. Sötétedéstől hatalmas segítség, hogy könnyebben észrevegyenek!"Night Eye" dzseki és egy normál dzseki... nagy a különbség, ugye?!

Mindkét oldalán van 1-1 fényvisszaverő lenyomat („Side Eye”), ettől még biztosabb, hogy az oldalról érkezők is észrevesznek (hiszen oldalt nincs a motornak világítása).

A kabátból ki tudod cipzárazni a thermo- és a vízálló bélést is. De itt sokkal egyszerűbben, mint gondolnád! Ezek a holland srácok kitalálták az „Easy Cuff”-ot, ami annyit jelent, hogy az ujjaknál kívülről, egy cipzár elhúzásával ki tudod szabadítani a béléseseket. Ez nem csak azért klassz, mert könnyebb így, hogy nem kell gombokat, patentokat keresned, de az órád sem akad bele, vagy az ujjaid, amikor próbálnád belenyomni a kezedet.És mitől lesz 4 évszakos? Attól, hogy akkora cipzárral kinyitható szellőző paneljei vannak a mellkason, hogy ha kiveszed a béléseket és ezt lenyitod, máris tökéletes nyári cuccod van!Szívesen megnéznéd magadnak azt a dzsekit, ami segíthet, hogy már az idei szezonod is jóval tovább tartson, mint a többieknek?

Látogass el hozzánk, próbáld fel, kérdezz bátran szakértő kollégáinktól!

Addig is még egy kis videó, hogy milyen is a gyakorlatban: