KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Gyors ételek gyors motorosoknak

Bizonyára veled is előfordult már, hogy sokat motoroztál étlen-szomjan, érezhetően elgyengültél, a kezed remegni kezdett, és csökkent a koncentrációd.

Motorozás közben nagyon nehéz észrevenni magadon az előjeleket, de ha a vércukorszint csökkenésének konkrét tünetei már jelentkeztek, mindenképpen állj meg és kapjál be pár falatot, mielőtt baj történne!

Főleg túrán, nagy csapattal nehéz összehozni egy spontán kajálást, ezért mindig legyen nálad tartalék étel és ital, hogy az egyes megállóknál legyen valami, amit előkapsz a táskádból és ad egy kis extra lendületet a következő pár km-re.

Mit egyek egy motoros túra közben?

Mindenképpen szénhidrátban gazdag ételeket vigyél magaddal, de olyanokat, amelyek nem romlandóak! A jolly-joker, a csokoládé hamar megolvad, ezért nagy melegben jobban jársz egy müzli szelettel vagy aszalt gyümölcsökkel.

Az olyan zsíros kaják, mint a szalonna vagy a kolbász sok energiát adnak, szóval bátran csomagolj 1-2 szendót még indulás előtt, később nagy hasznodra lehet.

A túlságosan száraz vagy sós ételek szomjúságot okoznak, ha viszont zöldséget vagy gyümölcsöt eszel, vitaminokat és ásványi anyagokat is vihetsz a szervezetedbe.
Hasznos lehet például 1-2 alma, vagy keményebb körte, hogy menetközben ne váljon lekvárrá.

Ha nem szeretnél pepecselni és a kajákat előre megtervezni, akkor tegyél zsebre egy zacskó gyümölcscukrot, így kihúzhatod addig, amíg az egész csapat úgy nem dönt, hogy megálltok egy kajáldánál.

Motoros és nem motoros ételek

 


Mit igyak egy motoros túra közben?

Egyvalami még az evésnél is fontosabb: a folyadékbevitel! Ha nem iszol eleget kiszáradhatsz, ami szintén a biztonságos motorozás rovására megy. Minden megállásnál igyál pár kortyot! De nem mindegy ám, hogy mit! 

A sima ásványvíz és az izotóniás italok több ásványi anyagot tartalmaznak, mint a sima szénsavas, cukros üdítőitalok, ráadásul a szomjat is jobban oltják. Nyers gyümölcsök fogyasztása is jelent némi plusz folyadék-utánpótlást.

Energiaitalt csak végszükség esetén
és korlátozott mennyiségben igyál! Átmenetileg ugyan jó a fáradtság ellen, de nem helyettesíti a pihenést, az alvást!

 

Te miket pakolsz a táskádba egy túrára? Előre gondoskodsz az enni/inni valókról, vagy spontán oldod meg?