Shox Motoros Áruház » Közösség

Gyors ételek gyors motorosoknak

Bizonyára veled is előfordult már, hogy sokat motoroztál étlen-szomjan, érezhetően elgyengültél, a kezed remegni kezdett, és csökkent a koncentrációd.

Motorozás közben nagyon nehéz észrevenni magadon az előjeleket, de ha a vércukorszint csökkenésének konkrét tünetei már jelentkeztek, mindenképpen állj meg és kapjál be pár falatot, mielőtt nekimész valaminek vagy az árokban kötsz ki!

Főleg túrán, nagy csapattal nehéz összehozni egy spontán kajálást, ezért mindig legyen nálad tartalék étel és ital!

 

Mit egyek egy motoros túra közben?

Mindenképpen szénhidrátban gazdag ételeket vigyél magaddal, de olyanokat, amelyek nem romlandóak! A jolly-joker, a csokoládé hamar megolvad, ezért nagy melegben jobban jársz egy müzli szelettel.

Az olyan zsíros kaják, mint a szalonna vagy a kolbász sok energiát adnak, a hurka viszont megromolhat út közben.

A túlságosan száraz vagy sós ételek szomjúságot okoznak, ha viszont zöldséget vagy gyümölcsöt eszel, vitaminokat és ásványi anyagokat is vihetsz a szervezetedbe.

Motoros és nem motoros ételek

 

Mit igyak egy motoros túra közben?

Egyvalami még az evésnél is fontosabb: a folyadékbevitel! Ha nem iszol eleget kiszáradhatsz, ami szintén a biztonságos motorozás rovására megy. Minden megállásnál igyál valami folyadékot!

A sima ásványvíz, az izotóniás italok és a rostos gyümölcslevek több ásványi anyagot tartalmaznak, mint a sima szénsavas, cukros üdítőitalok, ráadásul a szomjat is jobban oltják. Nyers gyümölcsök fogyasztása is jelent némi plusz folyadék-utánpótlást.

Energiaitalt csak végszükség esetén és korlátozott mennyiségben igyál! Átmenetileg ugyan jó a fáradtság ellen, de nem helyettesíti a pihenést, az alvást!

Az izotóniás ital nem energiaital, mert nincs benne taurin, koffein és szénsav


2014.07.21.