KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

Gyönyörű afrikai ikerpár tartja izgalomban a túramotorosokat!

Honda Africa Twin GIVI

 

Oké, bevallom: szenzációhajhász, erotikus töltetű címmel és képpel próbáltalak meg kattintásra bírni, hogy elolvasd ezt az amúgy is érdekes posztot. Hiába, valahogy tartani kell a lépést a bulvár médiával...

 

Miféle ikrek?

Twin vagyis iker, így hívják angolul a kéthengeres motorblokkokat. A Honda a 80-as években egymás után négyszer nyerte meg a hírhedt afrikai Dakar Rally-t „V” elrendezésű ikerhengeres endurójával. Ez hatalmas lendületet adott az Africa Twin fedőnevű utcai modelnek, amit ezután 15 évig gyártottak. A hosszú évek során a motor mégsem ezzel, hanem megbízhatóságával vált valódi legendává. Az Africa Twin a 2000-es évek elején tűnt el a Honda kínálatából. Talán végleg?

Honda Africa Twin GIVI

Honda Africa Twin 2016

Jó egy évtized kellett hozzá, hogy a Honda újra felélessze a legendát. Az új Africa Twinben már nem V, hanem soros kéthengeres blokk van, és a mostanában divatos túraendurókkal szemben ezzel a motorral valódi terepezést is be lehet vállalni. Az előre sejthető volt, hogy hatalmas sikere lesz belőle, Nyugat-Európában már a motoros idény kezdete előtt úgy viszik, mint a cukrot, és a kiegészítő-gyártók is ontják magukból a hasznos extrákat. Íme néhány a GIVI kínálatából:

 

Alumínium túradobozok

Mi mást tennél egy kemény túraenduróra, mint szögeletes alu dobozokat? Ezek aztán bírják a sprapát, mással nem is érdemes nekiindulni egy sivatagi kalandnak. Mindenféle kütyüvel extrázhatók, pl. azzal a kis marmonkannával ott hátul, amiben tartalék benzint vagy olajat vihetsz magaddal az útra.

Honda Africa Twin GIVI

Bukócsövek

Rögtön kétfajta is készül hozzá. Ez egyik egy alsó bukócső, ami a blokk oldalát védi, a másik egy komolyabb felső keret, ami az idomok és a kétoldalt elhelyezett hűtők épségéért felelős. Érdemes mindkettőt feldobni rá, hiszen ha esésnél akár az olaj, akár a víz folyik el, ott maradsz hiéna eledelnek, ahol vagy.

Honda Africa Twin GIVI

Szélvédők

Ugye Te is küzdöttél már a „túl kicsi a szélvédőm” problémával? Ha Africa Twined van, sima magasított és állítható magasságú túrplexi közül is választhatsz. Előbbi 14,5, utóbbi maximum 18 cm-rel magasabb, mint a gyári, és simán felszerelhető annak helyére. Nincs szükség semmilyen különleges alkatrészre.

Honda Africa Twin GIVI

Ezzel még nincs vége. A GIVI-nél folyamatosan dolgoznak újabb és újabb extrákon Africa Twinhez (pl. sztendertalp szélesítő, GPS és okostelefon tartó, a gyárinál erősebb alumínium kartervédő), de az univerzális kiegészítők legtöbbje (pl. ködlámpa, tanktáska, vízálló hengertáska) is felszerlhető rá.

 

 

 

Szerinted milyen értelmes (vagy értelmetlen) túrakiegészítőt lehetne még tenni az Africa Twinre?