KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

A legjobb utas bukósisak

utas bukósisak

 

Kevesebb motorozáshoz drága sisakot?

Ha csak havonta egyszer, az első fagyizóig viszel valakit, akkor tényleg pazarlás nagyon drága bukót venni neki. Viszont megérdemel egy jobbat, ha kisebb-nagyobb túrákra is elmegy veled. Hadd élvezze ő is a motorozást, ne kínlódjon már egy bilivel a fején!

Sokan úgy matekoznak: feleannyi km, feleannyiba kerülő sisak. Így is fel lehet fogni, de ezt figyeld: feleannyi km, kétszerannyi ideig fogja bírni neki. Ha az utasod normális bukót kap, meg fogja szeretni és nem akarja majd minden héten lecserélni!

 

Az úszósapka mindenkire jó, a bukósisak nem

Ha Balatonon valaki fel akar kéredzkedik mögéd, hogy elvidd egy körre és nincs saját bukósisakja, mit csinálsz? Odaadod az asszonyét, hogy kitágítsa, vagy ha nagy neki, vállalod a kockázatot, hogy leesik róla menet közben? Te sem húznál akármit a fejedre.

Általános, mindenkire jó bukósisak nincs. Típusonként 5-8 különböző méretet gyártanak, és a belső kialakítástól is függ, melyik típus kinek passzol a fejére és kinek lesz tök kényelmetlen. A bukósisak nem a hátsó üléshez jár, hanem a motoros saját, egyéni védőfelszerelése.

utas bukósisak

Ha túl kicsi, fel sem megy, ha túl nagy, akkor elfordul, de le is eshet

 

Milyen bukósisakot érdemes venni a hátul ülőnek?

Mint kiderült, nincs olyan, hogy „utas bukósisak”. Motoros bukósisak van, aminek mindegy, hogy elöl vagy hátul ülsz. A bukó fő feladata, hogy esésnél megvédjen, de ezen kívül egy csomó mást is tudnia kell. Ahogy igyekszel magtalálni magadnak a legjobbat, legkényelmesebbet, legcsendesebbet, legáramvonalasabbat, ugyanúgy meg kell találnod az utasodnak is, hiszen ugyanazon a motoron, ugyanazzal a sebességgel fog száguldani, mint te.

A legjobb bukósisak utasnak az, amelyikben nem nyavajog, hogy fárasztó, kényelmetlen, zajos, fütyül vagy rángatja a fejét.

 

 

Te milyen sisakot adsz annak, akit csak egy körre viszel el?