KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

A kedvenc részletem az, amikor rájössz, hogy mennyire jól szellőzik

 
30 fok, kis szél, ragyogó napsütés… Ilyen időben vétek lenne nem motorra pattanni! Ha meg már úgyis menni kell melózni, miért ne kössük össze a kellemeset a hasznossal?

Misi, az idei egyik tesztelőnk munkája miatt hetente teszi meg a Budapest-Komárom távot egy 1200-as Triumph Tiger-rel.

Elvitte hát az új SIXGEAR Salton nyári dzsekinket egy röpke, közel 700 km-es gurigára, mert ugye akár egy kiló kenyérért is lehet motorozni több száz kilométert, hát akkor miért ne válassza az ember fia a melóba vezető utak közül is a hosszabb, élvezetesebb verziót?Megosztás


Útvonal:
1. nap: Budapest – Komárom – Székesfehérvár – Agárd – Budapest
2. nap: Budapest – Szeged – Baja – Dunaújváros – Budapest 
"A kabát tökéletesen kényelmes viseletnek bizonyult, miután az első próba után kivettem belőle az esőbélést… mert nem volt rá szükség.

Elsőre úgy állt mintha rám öntötték volna, kényelmes, nagyon jó érzés benne motorozni. A hát és könyökprotektor egyáltalán nem zavaró, szinte nem is érezni, hogy ott van. A derekat jól védi, egyáltalán nem éreztem, hogy huzatos lett volna deréktájban.
Iszonyatosan jól szellőzik a kezein
, ezáltal szinte mintha nem is lenne rajtam motoros dzseki, persze csak akkor, ha az ember halad, ha dugóban vagy városban ha a nagy forgalomban kell menni, akkor - mint minden más dzseki – kínszenvedés. Az az érzés, hogyha nem vált a lámpa és még egyszer beindul közben a motor hűtőventillátora, nem igazán mennyei ilyenkor a nyári melegben.


Mellben és nyakban elsőre szuperül záródott, könnyű volt menet közben is, ha kellett a középső cipzárt le és felhúzni. Tépőzárjai jók, külső zsebeit könnyű elérni, még motoros kesztyűben is könnyen nyithatók.

A garázskulcsom nekem a külső zsebemben van, és meg szoktam szenvedni vele, amíg előszedem, a lejtős garázsbeállón állva a motoron, ebben az esetben ez játszi könnyedséggel ment, igazán tetszett.
A két belső zsebet az első túra felénél fedeztem fel (örültem is neki nagyon), mindkettő jó helyen van, nekem a GPS elfért a nagyzsebben, a másik zsebbe nem fért bele a telefonom, de ez inkább a telefon mérete miatt, és nem a dzseki hibája.

A színe szuper, nagyon menő, talán egy kicsit lehetne feltűnőbb, de nekem nagyon tetszett így is. Egy nagyobb UV zöld csík még a kezeken / oldalán lehetne variáció a jelenlegi mellett.  A kedvenc részletem az, amikor elindulsz, és rájössz, hogy mennyire jól szellőzik, és hogy mennyire kellemes viselet.
Vízállóságát nem tudtam tesztelni, egy szakaszon egy-két csepp eső ugyan esett, de ez körülbelül két percet jelentett.


Ami nem tetszett, hogy a csuklójánál egy kicsit szűk, a kesztyűm fölé nehezen ment fel, még a tépőzár kinyitása után is, de amikor fent volt, akkor nagyon jó volt, nem változtatnék feltétlen rajta, hacsak nem egy kicsit nagyobb flexibilitással a csuklónál.

Magamnak megvenném, nagyon jó minőségű dzsekinek tartom, ami nyáron tökéletes választás a nagy melegben."


Szerinted milyen felszerelés a legjobb a nyári melegben? Te mit használsz?