Shox Motoros Áruház » Közösség

A bukósisak a legfontosabb

Bukósisak – hülye név ez. Hiszen nem azért veszed a fejedre, hogy bukj, hanem azért, hogy ha esetleg buknál, megvédjen. Jobban illene hozzá a védősisak név. Az esetek zömében egy bukósisaknak amúgy sem úgy ér véget a pályafutása, hogy összetörik valakinek a fején, inkább akkor szokták lecserélni, amikor elkopik a belseje, kitágul, vagy egyszerűen letelik az élettartama. Bár valóban a mechanikai védelem az elsődleges feladata, a sisak összes többi tulajdonsága legalább annyira fontos, hiszen éveken, kilométerek tízezrein keresztül viseled a fejedre húzva.

A javasolt használati idő kompozit sisakoknál 5, műanyag sisakoknál 3 év!

 

„Atomtámadás ellen is véd?”

Tudtad, hogy nagy tempónál az erős menetzaj fülkárosító hatású, és azt, hogy a huzattól begyulladhat a szemed és az arcüreged? Az ECE 22.05-ös, az ütéselnyelésre vonatkozó európai szabványt minden bukósisaknak teljesítenie kell, de az olcsóbbak tervezésénél kevesebb figyelmet fordítanak az egyéb „apróságokra”. Ha kényelmetlen, huzatos, zajos vagy párásodik a sisakod, kedvenc hobbid élvezeti értékét csökkenti.

Vásárlás előtt tájékozódj a kiszemelt sisakról, és ha lehet, vidd el kipróbálni

 

Az olcsó bukósisak nem is jó?

Attól függ, mire használod. Ha csak városban szaladgálsz, kismotorral jársz vagy robogózol, egy olcsó zárt, de még egy nyitott sisak se biztos, hogy túl hangos lesz neked. Hatalmas szélvédő plexi van a motorodon? Kifoghatja előled úgy a menetszelet, hogy alig érzel belőle valamit. Ellenben a legtöbb nagymotoron, országúti vagy autópálya tempónál már komoly légellenállással kell számolnod. Minél áramvonalasabb a bukód, annál könnyebbnek érzed és annál biztosabban áll a fejeden menet közben.

A profi sisakokat szélcsatornában tökéletesítik2014.04.24.