KARÁCSONYI KATALÓGUS
Shox Motoros Áruház » Közösség

5 hasznos kiegészítő, ha hidegben motorozol

Hidegben motorozni közel sem olyan élvezetes, mint a nyári melegben, de néhány okos apróság sokkal jobbá teheti a motoron töltött időt.

Nem szeretnél úgy kinézni a motorodon, mint egy hóember? Jó lenne, ha kényelmes lenne a mozgás is amellett, hogy nem fagysz meg? Elég lenne néhány apró ötlet, hogy hidegben is gurulhass egy karikát?
Ezeket ajánljuk neked:

1. Szerelj fel kézvédőt!

A kézvédő megvédi a kezeidet ágaktól vagy – városi motorozás esetén – az autók tükreitől. De megmentheti a fék- és kuplungkarjaidat is, ha véletlenül feldől a motorod vagy elcsúszol. Mindezeken felül a kézvédő hatékonyan tereli el a menetszelet az ujjaidtól, ami hosszútávon mindenképpen egészséges az ízületeid számára. Ilyen hűvös időben pedig különösen hasznos, mert jó néhány fokkal kevésbé érzed hidegnek a levegőt és az ujjaid nem gémberednek el.Nézd meg itt a kézvédőket >>>
2. Húzzál maszkot!

A bukósisak szellőzőin, a nyakpárnáknál, a bukó és a dzseki gallérja között megszámlálhatatlan apró lyukon húz be a hideg. Ez akár olyan érzés is lehet, mintha tűvel szurkálnának. Ezeket a részeket csak egy maszkkal tudod tökéletesen lezárni. De figyelj oda, ha maszkot vásárolsz! Legyen nagyon vékony, rejtett varrásokkal, különben kitágítja a sisakodat és nyáron, ha majd nem akarsz maszkot felvenni, lötyögni fog a fejeden a bukó.Nézd meg itt az összes maszkot, nyakmelegítőt >>>
3. Használj aláöltözőt!

Ugye milyen meleg volt a nagyi kötött pulóvere? Kár, hogy olyan baromi vastag. Ha a bélelt motoros dzsekid alá felvennéd, olyan lennél, mint a Michelin baba és nem tudnál mozogni benne. Bezzeg egy jó aláöltözőben! A technikai anyagból készült ruhadarab testhezálló, rugalmas és vékony, a thermo változat mégis vetekszik egy vastag pamut pulcsival meleg szempontjából. Ugyanakkor jól szellőzik és nem tartja magában az izzadtságot. Létezik belőle nadrág és kesztyű változat is, hogy teljes legyen a készlet és ne kelljen sehol sem fáznod.4. Próbáltad már a nyakmelegítőt?

A legtöbb hideg a a nyakadnál tud beszökni a ruha alá, kellemetlenül hűtve a mellkasodat. Felvehetsz ellene egy magas nyakú pulcsit, de akkor megint ott tartasz, hogy nem kapsz levegőt a sok ruha alatt és mozogni sem tudsz rendesen. A nyakmelegítő pont ezt a részt zárja le rendesen. Nem engedi be a szelet a gallérodnál és melegen tartja a mellkasodat. Megelőzhetsz vele egy jó kis tüdőgyulladást. Hatalmas találmány, egy egész pulóvert kiválthatsz vele.Nézd meg itt az összes maszkot, nyakmelegítőt >>>
5. Fűtött markolat

Ha minél tovább ki akarod húzni a motoros szezont, mindenképpen érdemes felszerelned, de amúgy hűvös nyári estéken is jól tud jönni. Ugye milyen nehéz hazaérkezés után kibontani egy dobozos sört elgémberedett ujjakkal?

Egyébként nem egy nagy kaland felszerelni, és bármilyen kormányra felmegy. A jobbak fokozatmentesen állíthatók, attól függően mennyire szeretnéd melegen tartani a kézfejedet.

Láthatod, nem kell milliókat költened ahhoz, hogy hűvösebb időben is motoros maradhass. Persze, ha komolyan gondolod, hogy egész évben, esőben, hóban motorral jársz, akkor látni fogod, hogy ennyi nem lesz elég, de az már egy másik cikk témája lesz.Nézd meg itt a fűthető markolatokat >>>
Miért vennél arra a pár alkalomra ilyeneket?

Ezek a cuccok nem kérnek enni, nem romlanak meg, nem veszítik el a szavatosságukat. A kézvédő egész évben biztonságot ad, a markolatfűtést melegben nem kötelező bekapcsolni, maszkot nyáron is hordhatsz, hogy ne koszolódjon a sisakod bélése, nyakmelegítő se árt, ha van egy. Aláöltözője pedig már minden komoly túramotorosnak van.

Persze a felsorolásunk koránt sem teljes. Számtalan olyan kütyü/kiegészítő van már, hogy Neked a lehető legkényelmesebb legyen a motorozás a zimankóban is. 

Te mit használsz, ha télen motorra ülsz?
Van valami bevált felszerelésed a hideg ellen?